על אפקסור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/04/2007 | 23:52 | מאת: אחד

מה הן תופעות הלוואי הכי נפוצות של אפקסור? למה היא נחשבת תרופה יחסית בעייתית בין התרופות האנטי דכאוניות? האם היא יעילה לטורדנות מחשבתית כפייתית? האם היא גורמת לבעיות מטאבוליות -סוכר גבוה, שומנים גבוהים בדם, השמנה? תודה תודה

01/05/2007 | 22:39 | מאת: אחד

גם רציתי לשאול שוב אם הוא גורם להשמנה או דווקא לירידה במישקל (בכל מקום כתוב דבר אחר) מהו מינון מינימלי טיפולי של כדור זה? תודה

02/05/2007 | 00:39 | מאת: דור

שלום רב עד 225 מ"ג ליום היא לא בעייתית משום בחינה. המלצת היצרן לקחת מינון של עד 225 מ"ג ליום ולא מעבר לכך. תופעות הלוואי הנפוצות: בחילות, יובש בפה, עצירות, ירידה בתיאבון, הזעה, הפרעות בשינה, הפרעות בתפקוד המיני, סחרחורת, עצבנות. השמנה יכולה להיות בשימוש ממושך (מעל 3 חודשים). השימוש הוא כמובן תמיד ממושך ולכן זאת אפשרות. [בתחילת הטיפול יש כאמור דווקא ירידה בתיאבון]. תיתכן עליה בלחץ הדם ויש לעקוב אחרי נושא זה. בסה"כ נחשבת לתרופה מאד חזקה ובטוחה לשימוש. אין נזקים מטאבוליים או אחרים. בברכה

05/05/2007 | 00:02 | מאת:

תודה לדור ואני מצטרף לדבריו, מידע מפורט על כל תופעות הלוואי תוכל למצוא בכל אינדקס תרופות ברשת. שבת שלום דר' גיורא הידש