האם כדאי לעבור ללוסטרל?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/04/2007 | 19:31 | מאת: עידן

שלום ד"ר הידש מזה כשנה אני נוטל רסיטל - כדור אחד ליום. למרות שהכדור הצליח להוציא אותי מהמצב העגום שבו הייתי לפני תחילת השימוש בו, עדיין אני סובל מכאבים באיזור החזה ובאיזור הגרון. כמו כן יש לי כאבי ראש חוזרים ונשנים. הרופא שלי ייעץ לי לעבור ללוסטרל, אך לפי מיטב הבנתי המינון שבו לוקחים כדור זה הוא גבוה מאוד (שני כדורים של 50 מ"ג ביום!!!). האם זה לא מינון מוגזם מידי? אשמח אם תוכל לחוות את דעתך על תרופה זו או אף להמליץ לי על תרופה אחרת בתודה מראש עידן

02/05/2007 | 00:46 | מאת: דור

שלום רב מבחינה סטטיסטית, לוסטרל גורם לכאבי ראש יותר מרסיטל. אתה יכול לנסות לוסטרל במינון 50 מ"ג ליום ולראות, לפעמים זה מספיק. אבל גם במינון זה ייתכנו כאבי ראש. בברכה

04/05/2007 | 19:13 | מאת:

לעידן כאשר תרופה אינה פותרת את כל הבעיה ויש לה תופעות לוואי יש הגיון לחשוב על מעבר לתרופה אחרת בתקווה שהיא תתאים יותר. הלוסטרל והרסיטל פועלות במנגנון דומה אבל אלו מולקולות שונות ואין חשיבות למינון שציינת כיוון שאלו מינונים מקבילים. עם זאת הייתי שוקל לעבור לתרופה מקבוצה אחרת ולא לעבור לתרופה שונה מאותה הקבוצה. תתייעץ עם הרופא המכיר אותך. שבת שלום דר' גיורא הידש