כמות תרופות רבה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/04/2007 | 13:05 | מאת: ציפי

לד"ר הירש שלום בני מקבל ביום : 4 מ"ג רספרדל, 20 מ"ג רסיטל, בנוסף מקבל משהו חדש: דקינט, וקומפלקס של ויטמין B. הוא נוטל תרופות כשנתיים, כל הזמן הוא קיבל 20 מ"ג רסיטל ו-3 מ"ג רספרדל, והירגיש עם זה בסדר גמור. למרות זאת הרופאה טוענת שהוא צריך את התוספות הנ"ל. א. מה דעתך? האם זה לא עומס רב מדי של תרופות? ב. כיצד פועלת התרופה: דקינט? ומה ההשפעה שלה? תודה, רונית

02/05/2007 | 01:12 | מאת: דור

שלום רב 1. ויטמין B איננו תרופה אלא תוסף מזון. זה יכול לעזור רק אם יש מחסור בויטמין. ניתן לדעת עפ"י בדיקות דם. אין טעם לקחת את הויטמין אם אין מחסור. 2. דקינט היא תרופה אנטיכולינרגית ואמורה להפחית תופעות לוואי פרקינסוניות של ריספרדל, אם יש כאלה. אם אין לו תופעות לוואי פרקינסוניות, או אם הן לא חמורות, אז אפשר לוותר עליו. בברכה

04/05/2007 | 19:01 | מאת:

לציפי תודה לדור, השאלה היא מדוע עלו במינון של התרופות? האם הייתה הרעה במצב? ואם עלו במינון הרספרידל אז מדוע גם ברסיטל? המינון של הרספרידל בהחלט סביר ובדרך כלל אין סיבה לעלות במינון של הרסיטל. כאמור הדקינט היא תרופה נגד תופעות לוואי של הרספרידל כמו איטיות כללית בתנועות, קישיון בשרירים ותנועות איטיות עם מבט קפוא (תופעות פרקינסוניות) לכן, אם ישנן תופעות כאלו חשוב שיטול דקינט וצריכה להיות הקלה. אם אין הקלה צריך לשקול שוב את הצורך בתרופה. שבת שלום דר' גיורא הידש