חרדות מבחנים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/04/2007 | 08:02 | מאת: אפרת

שלום לך דר' הידר אני פונה אליך בקשר לבתי בת 24 סטודנטית. התייעצתי איתך בעבר לגבי החרדות מבחנים שלה ולצערי היא נאלצה לקחת ציפרלקס מאחר והחרדות התחילו להיות מלווים בבכי. מזה כשנה היא לוקחת את הכדור ועברה טיפול התנהגותי קוגנטיבי ואכן פסקו החרדות והבכי. היא החליטה להפסיק את הכדורים עקב השיפור ובהדרגה, יום כדור יום 3/4 כדור וזאת מלפני כחודש וחצי, אולם תופעת הרגישות של הבכי חזרה אליה. בנוסף היא מתביישת שהיא משתמשת בסוג כזה של כדורים דבר שגרם לה לחוסר בטחון עצמי. שאלתי היא, כיצד מפסיקים מהכדור בלי הבכי והרגישות ובנוסף, כיצד מעלים לה את הבטחון עצמי. תודה רבה

04/05/2007 | 18:57 | מאת:

לאפרת יופי שהבת נעזרה והצליחה להתגבר על החרדות. איני חושב שהחרדות הופיעו בגלל תופעות של ירידה במינון אלא כנראה שהיא עדיין זקוקה לציפרלקס. חשוב להפסיק את הציפרלקס בזמן המתאים לכל אחד בדיוק בגלל הנקודה שחרדות עלולות לחזור. לכן חשוב שתפגש עם הפסיכיאטר להערכה של המצב ומתי מתאים לה לסיים טיפול. חבל שהיא מתביישת בנטילת התרופה והירידה בהערכה העצמית. אולי ישנה כאן בעיה רחבה יותר וכדאי לטפל בה? שבת שלום דר' גיורא הידש