אי יציבות רגשית-איזו מין הפרעה זו?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/04/2007 | 22:50 | מאת: אי יציבה רגשית

אבקש לדעת מה עומד מאחורי האבחנה שקיבלתי- emotionally unstable personality disorder? הסימפטומים? סיבות להופעתה?מה הטיפול הפסיכולוגי מומלץ אם בכלל? מהן התרופות המומלצות? מתי בד"כ היא מתפרצת? איך הפרעה זו שונה מהפרעת אישיות גבולית? האם נפוץ שמתלוות להפרעה זו הפרעות נוספות (כמו שקורה אצלי). מה זה הפרעת אישיות בכלל? במה הפרעה זו שונה מהפרעת אישיות גבולית? מה בכלל ההבדל בין הפרעה למחלה? תודה רבה

30/04/2007 | 14:00 | מאת: דור

שלום רב ב-ICD 10- שיטת הסיווג הפסיכיאטרי האירופאי מציינים- Emotionally unstable personality disorder ב-4 DSM- שיטת הסיווג הפסיכיאטרי האמריקאי מציינים- Borderline Personality Disorder אבל הכוונה לאותו דבר בדיוק. מידע על ההפרעה וטיפול בה תוכלי למצוא מאמרים רבים ברשת או בחיפוש בפורום בשאלות קודמות. בברכה

30/04/2007 | 14:07 | מאת: תמימי

נשמע לי קישקוש... חוסר יציבות נפשית זה מצב, ולא הפרעת אישיות קבועה. אדם אינו יציב רגשית כי יש לו כל מיני מכשולים בחיים פנימיים וסביבתיים, המפריעים לו להגיע ליציבות. לקרוא למצב של חוסר יציבות הפרעה- זה מופרע לא פחות מלהיות לא יציב... אני חושבת שכל המושג הזה הפרעת אישיות, צריך לצאת מהלקסיקון. מה עוזר בדיוק לבנאדם כל התיוג הזה? למי הוא בדיוק תורם? בעיני זה מעליב. פשוט מעליב. יום טוב תמי.

30/04/2007 | 21:01 | מאת: לא יציבה רגשית

תודה למשיבים הבנתי שיש בהחלט הבדל בין שתי ההפרעות... ועשיתי חיפוש בפורום ולא הגעתי לכלום! מה הטיפול המומלץ להפרעה מסוג זה בין שהיא זהה להפרעת אישיות גבולית ובין שלא?