לארז העמיד לתרופות אנטידיכאוניות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/04/2007 | 18:05 | מאת: גל

ארז שלום, אני כמובן לא פסיכיאטרית ולא מומחית לרפואת הנפש, אני רק מומחית לדיכאון מניסיון אישי. קראתי בתשומת-לב את הודעתך ואת הקישורים להודעות הקודמות, וחשבתי רבות על מה שכתבת, במיוחד משום שניסיתי גם אני סוגים שונים של תרופות אנטידיכאוניות וכמעט כולן לא עזרו לי. לכן אני מכירה את התסכול ואת חוסר-האונים שרודף את הניסיונות הללו: את התקווה בכל פעם שמתחילים לקחת תרופה חדשה, ואת רגשות הכאב כשהיא לא עוזרת, והחיפוש אחר משהו אחר. במקרה האישי שלי, תרופות טריציקליות עזרו מעט, אך הרוב לא עזר, ולאט-לאט, בהדרגה, מצבי משתפר בעזרת טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי צמוד. כמובן שאני עדיין "נופלת" לדיכאון... אני פשוט לומדת איך לטפס בחזרה למעלה מהר יותר, ואיך להישאר יותר ויותר זמן במצב שבו הדיכאון לא שולט יותר... וזה הכל. זה שיפור מאוד איטי ומדורג ולכן אני מאוד מזדהה עם התסכול שאתה מתאר. שמתי לב לדבר אחד מסוים שכתבת עליו. כתבת שאתה מרגיש כמו זומבי, כמו רובוט, שאתה מרגיש שאתה לא מרגיש. חשבתי רבות על מה שכתבת והגעתי למסקנה שאני מאוד מתפעלת מהניסוח שלך, למרות הכאב הרב שאתה מתאר, כי אני חושבת שעדיין יש לך הרבה מאוד שיקול-דעת ויכולת מודעת לדעת שאתה עדיין לא איפה שהיית רוצה להיות. אתה מודע מאוד לזה שאתה לא מרגיש - זאת אומרת, אתה עדיין מרגיש ברמה מסוימת ויודע בדיוק מה אתה מרגיש. זה מאוד חשוב, וזה עורר בי התפעלות. בעצם כך שאמרת שאתה מרגיש כמו זומבי, למרות הכאב הגדול והקושי הברור שבאמירה קשה כזו, זו אמירה מאוד מודעת ומאוד אותנטית. רציתי לומר לך: כל הכבוד! אני רצינית לגמרי. את זה תחזק! תמשיך לחפש - אפשר להרגיש יותר טוב. זה לוקח זמן, אבל זו מטרה אפשרית. אני מקווה שתרגיש יותר טוב בקרוב. גל

29/04/2007 | 09:25 | מאת: ארז

היי גל, קודם כל, אני ממש מעריך את התגובה שלך ואת העידוד(למרות שמבלי לפגוע חס וחלילה, זה לא ממש מעודד אותי בגלל הייאוש הקשה ששולט בי היום). אני מאוד שמח בשבילך שאת מצליחה להרגיש טוב יותר, אמנם אני יודע שזה לא מושלם, אבל את מסגלת לעצמך אורח חיים ודרך נכונה.את יודעת שכל אדם הוא אינדיווידואלי, ואת זה אני מדגיש מכיוון שאת הדרך הזו שאת בחרת,הטיפול הפסיכולוגי, ניסיתי ואפילו מגוון של שיטות(ביו-פדיבק,דמיון מודרך ועוד),ומבחינתי זה כמו כוסות רוח למת. לפני שבוע החלטתי שאני חייב לעשות משהו והתחלתי להתעניין בטיפול חדש-ישן הנקרא TMS, טיפול בגירוי מגנטי.לאחרונה פיתחו ושיפרו מאוד את הטיפול ועל כך הייתי ממליץ לך לקרוא בלינק הבא: http://www.hadassah.org.il/Hadassa/Heb_MainNavBar/News/Press+messages/%D7%93%D7%9B%D7%90%D7%95%D7%9F.htm אני מקווה שזה יניב פירות ושאולי סופסוף אוכל לחזור ולעמוד על הרגליים ולתפקד כמו בן אדם. שוב תודה רבה רבה. ארז.