זיפרקסה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

28/04/2007 | 01:48 | מאת: דורה

דר הירש שלום האם לכדור זיפרקסה יש תופעות לואי? אם כן איך איפשר למנוע אותם. כמה זמן אפשר לקחת את הכדור הזה. האם יש כדור אחר ללא תופעות לואי למקרה של פרנויה? במה שונה זיפרקסה מרספרידל? ידוע לי ששני סוגי הכדורים הם לטיפול בפרנויה. בתודה על התשובה אמא דואגת

30/04/2007 | 00:40 | מאת:

לדורה הזיפרקסה והרספרידל שייכות לקבוצת התרופות החדשות לטיפול בסכיזופרניה ומחשבות שווא. ויש להן יתרונות רבים על הקבוצה של התרופות הישנות. בקבוצה זו ישנן עוד שלוש תרופות מקובלות ובנוסף יש את הלפונקס שהיא הטובה ביותר אולם יש לה תופעות לוואי שגורמות לשימוש מועט יחסית. לכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי אבל אין זה הכרחי, רבים נוטלים זיפרקסה או רספרידל ללא כל תופעות לוואי וישנם כאלו שסובלים מתופעות לוואי. לכן, אין תשובה כללית לשאלתך, פשוט חייבים לחכות ולראות אם אצל בנך יתפתחו תופעות לוואי ואלו, נקווה שלא. מבחינתך אין הבדל משמעותי בין זיפרקסה ורספרידל, אם התרופה תתאים אז היא תפעל נגד הפרנויה ונקווה שללא תופעות לוואי. כל טוב דר' גיורא הידש

30/04/2007 | 16:11 | מאת: אריאל

בין תופעות הלוואי של זיפקרסה זה ישנוניות ונימנום, עליה במשקל ואטקסיה ( חוסר שקט) אבל כפי שד"ר הידש כתב התופעות שונות מאדם לאדם ולא מחייב שיהיו בכלל תופעות לוואי אריאל