amoxapin

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/04/2007 | 17:27 | מאת: אבי

האם תוכל לפרט לי קצת על תרופה בשם amoxapin אני אמור להזמין אותה מחול אני רק יודע שהיא אנטי דיכאון האם היא יכולה להועיל לזחלת של סימנים שלילים

29/04/2007 | 01:02 | מאת: דור

שלום רב במקור זאת תרופה נגד דיכאון טריציקלית אך יש שטוענים שיש לה גם תכונות של תרופה אנטיפסיכוטית אטיפית. מנגנון הפעולה NE/5-HT uptake inhibitor-5-HT2 blocker כלומר מעלה סרוטונין ונוראדרנלין אך במקביל גם חוסמת סרוטונין (מסוג אחר). בברכה

30/04/2007 | 00:16 | מאת:

לאבי תודה לדור וכאמור מדובר בתרופה אשר דומה בהשפעתה ותופעות הלוואי לתרופות נוגודות הדיכאון מסוג הטריציקלים. כל טוב דר' גיורא הידש