דיפרקסאן וכאבים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/04/2007 | 10:59 | מאת: ueran2

שלום, אני לוקח דיפרקסאן כבר חצי שנה. תופעות לוואי שאני מרגיש הן : הכדור מעורר - כלומר אני מרגיש עירני יותר וגם יושן פחות אבל לא כמו פריזמה כלומר הוא לא ממריץ. לגבי המין אין השפעה רעה, אולי אפילו מעורר יותר. נראה לי שאפילו זה משפר את הריכוז דרך העירנות. לגבי השינה פה מתחיל הבעיה: מה שקורה זה שהכדור בניגוד לפריזמה נותן לישון בסדר בתחילת ובמהלך השינה. אך ככל הנוגע לסיומת השינה(כשאני מתעורר) המצב לא טוב. מה שקורה זה שאני מתעורר עם דפיקות לב מואצות וככל הנראה פרץ אנדרנלין בגוף. כלומר אני מרגיש עירני פתאום בשעה 5 בבוקר. ואפילו שאני רוצה לחזור לישון זה כמעט בלתי אפשרי. אחרי "מאבקים" עם עצמי אני מצליח לישון (חצי ער) עוד שעה או שעה וחצי. זה קרה בשלושה חודשים הראשונים. בשלושה החודשים האחרונים שום דבר בנוגע לסיומת השינה לא השתנה אם כבר אז המצב הדרדר כך על ידי זה שנוסף לכל התחילו לי כאבים באיזור הכתף בצד ימין - בהתחלה זה היה כאב קטן ונסבל עד כדי חוסר התחשבות. עד שעכשיו זה כבר כאב גדול שממש מפריע. הלכתי לאורטופד. הוא שלח אותי לצילום רנטגן ושחזרתי הוא הסתכל על הצילום ונתן לי אתופן 400 מל"ג לעשרה ימים. הוא טוען שזה דלקת (סיפרתי לו על הכדור דיפרקסאן) ושבצילום הכל בסדר ושלח אותי לעשות צילום אולטרסאונד. מלבד הכאב בכתף בצד שמאל יש לי כאבים בכתף צד ימין ולפעמים בשכמות שנראה שמתחזק בכל פעם שאני הולך לישון. כלומר כל פעם שאני הולך לישון אז יש כאב באיזור שאני יושן עליו (לפי התנוחה שאני יושן) רק מה לא באיזור הרגליים או הישבן. שאלתי את הפסיכיאטר שלי מה דעתו והוא אמר שדיפרקסאן לא גורם לכאבי שרירים. אוקיי אז אני חושב שמה שקורה כאן זה כאבי שרירים בעקבות תופעת לוואי של הכדור. משהו שקשור לשינה. אולי זה שאני קם עירני וממשיך בכח לישון גורם לזה ( כי באמת זה מה שקורה בעצם ) אבל מה, אז אני לא אישן? בכל מקרה זה מטריד אותי מאוד וחשבתי שזה המקום להעלות את הבעיה שלי. אז אני שואל האם זה יכול להיות שתופעת לוואי של הכדור דיפרקסאן היא כאבי שרירים או בעקיפין כאבי שרירים ? כי גם כשאני לוקח את האתופן אני מרגיש את הכאב רק בעוצמה קטנה יותר.

27/04/2007 | 14:26 | מאת: דור

שלום רב איזה מינון אתה לוקח? טווח המינון של דפרקסן הוא 10-300 מ"ג ליום ולכן שאלת המינון היא חשובה לעצם השאלה. דפרקסן תרופה מעוררת אבל היא לא גורמת לכאבים. למעשה במינונים נמוכים (10-30 מ"ג ליום) היא עוזרת לטיפול בכאבים ממקור עצבי (תשאל בנוירולוגיה). בברכה

28/04/2007 | 23:39 | מאת:

לערן תודה לדור ואכן הדפרקסן לא גורם לכאבי השרירים, אולי אתה מתוח בשינה ואז יש לחץ על המקום. כפי שכתבת הדפרקסן מעורר וטוב שכך, רק לעתים יותר מדי ואז ישנה הפרעה בשינה. בדרך כלל התופעה חולפת או מוקלת עם הזמן וההתרגלות לתרופה, אפשר לחשוב על נטילת תרופת הרגעה מספר פעמים בשבוע-לא קבוע ואז אתה עשוי לישון טוב יותר. שבוע טוב דר' גיורא הידש