טיפול בחרדה - משפחות של תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/04/2007 | 23:49 | מאת: יואל

זה נכון שהמשפחה הראשונה שמוצאת לטיפול בחרדות היינה - SSRI? למה לפעמים היא לא עובדת על החרדה ואז נותנים בונזונאפינים (שמן הסתם הם פועלים כי הם מורידים רמות של כל כך הרבה דברים במוח....) ? בין SSRI לקפיצה לבונזו לא מנסים עוד משפחות וסוגי תרופות אחרות נגד חרדה?

27/04/2007 | 12:10 | מאת: דור

שלום רב אין קשר בין השניים. SSRI או נוגדי דיכאון אחרים גורמים לשינויים מבניים במוח עם השפעה ארוכת טווח והם מטפלים בגורמים לדיכאון ולחרדה. אותם יש לקחת בקביעות כל יום לאורך 6 חודשים לפחות. מלבד SSRI, יש גם SNRI, רמרון, טרזודיל, טריציקלים וחוסמי MAO. מדובר בעשרות תרופות שונות. הכמות היא כמעט בלתי מוגבלת. בנזודיאזפינים השפעתם הרבה יותר ממוקדת והם בעצם רק מרגיעים ומרדימים. לטווח הארוך תרופות אלה מחמירות את החרדה או בעיות בשינה. כמו כן מתפתחת סבילות ותלות גופנית ונפשית אחרי שימוש של מס' שבועות. הגמילה יכולה להיות מאד קשה, לעיתים יותר קשה מהרואין (אצל אנשים שנטלו מינונים גבוהים לתקופות ארוכות). בברכה

28/04/2007 | 20:26 | מאת:

ליואל תודה לדור ואני מצטרף לדבריו שבוע טוב דר' גיורא הידש