שאלה לגבי סיבסוד תרופות ע"י המדינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/04/2007 | 23:07 | מאת: מירית

היי לכולם, הרופא רשם לי ריספרדל ואמר שהתרופה מאוד יקרה. אני לא מקבלת קיצבה של ביטוח לאומי ולא מוכרת כנכה. רציתי לדעת האם אני צריכה לממן את התרופה ב-100% או שאני זכאית להנחה?

27/04/2007 | 12:22 | מאת: דור

שלום רב קופת חולים מחוייבת לספק לך תרופה רק עפ"י ההתוויות שנקבעו בסל הבריאות- במקרה של ריספרדל רשאים לדרוש: 1. שהרופא שממליץ על התרופה יהיה פסיכיאטר שמכהן בתפקיד מנהל מחלקה בבית חולים ציבורי, או מנהל מרפאה ציבורית. 2. רשאים לדרוש שהאבחנה תהיה סכיזופרניה בלבד. אם את לא עומדת בתנאים הנ"ל אז קופת חולים איננה מחוייבת לספק לך את התרופה. תוכלי לבדוק עם הרופא שלך תרופה אחרת שהעלות שלה יותר נמוכה. בברכה

28/04/2007 | 20:23 | מאת:

למירית תודה לדור ואכן התרופה נמצאת בקופות החולים ומסובסדת עם הגבלות כפי שנאמר. שבוע טוב דר' גיורא הידש