מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/04/2007 | 14:05 | מאת: משה

שלום, אני מאובחן כסובל מ - bipolar type 2 מזה מס' שנים, אני מטופל בתרופות ונפגש באופן קבוע עם פסיכולוג. בימים אלה אני עובר משבר קשה וסובל ממחשבות טורדניות רוב הזמן. האם יתכן נזק כלשהוא ממחשבות אלה? תודה, משה

27/04/2007 | 16:01 | מאת: גלעד

משה שלום רב, אף על פי שהודעתך קצרה ודלה בפרטים, אזהר בלשוני בכתיבת הודעתי זו, אולם אני תוהה האם אושפזת בעבר ? כמה שנים אתה בטיפול ? ובפרט האם היו התפרקויות פסיכוטיות לרבות הלוצינציות ו/או מחשבות שווא כלשהם ? מדוע אני שואל... היות וקיימים לא מעט מקרים של אבחנה שגוייה של הפרעה דו-קוטבית. תתפלא... אבל לא מעט אנשים אובחנו כדו-קוטביים כשלמעשה הם אינם כאלו ולמעשה סובלים מהפרעת קשב וריכוז: ADHD בלבד. לצערי, פסיכיאטרייה, פסיכולוגייה וכו'... נוגעים במאקרו... ולא במיקרו... ומבססים אבחנות עפ"י התנהגות החולה שאופיינית מחד לדו-קוטבי אך גם ל-100 אבחנות פסיכיאטריות אחרות. אדם שמסתובב בחדרו הלוך ושוב ונראה באי שקט עשוי לסבול מחרדה או מהיפראקטיביות או מאפיזודה מאנית או מהשד יודע מה.... אחד מהסימפטומים של דיכאון זה הפרעות בשינה. אבל איזה ?? אתה יכול לישון רוב שעות היום ולהיחשב דיכאוני. אתה יכול לבלות את רוב היום כשהינך עירני ולהיחשב דכאוני. אתה יכול אף לא לסבול כלל מהפרעות בשינה ולהיחשב דכאוני. כנ"ל לגבי הפרעות באכילה. אגב... המחקרים הביולוגיים שעוסקים באטיולוגיה (סיבה) לחרדה טוענים שישנו מחסור או תת פעילות של סרוטונין בסינפסה ומכאן תופעת החרדה. אז מה תגיד על המחקרים הביולוגיים האחרים שטוענים שעודף או יתר פעילות של סרוטונין בסינפסה אצל נערות עם אנורקסיה נרבוזה יוצר חרדה וחוסר אכילה משמש כ"טיפול עצמי" בחרדה שמפחית את הסרוטונין בסינפסה ומכאן גם את החרדה ????? נתקענו.... לא ?! "נדפקנו כך או כך". הפרעה דו קוטבית ו-ADHD דימיון מסויים בכך שלשניהם יש אנרגיה רבה, דיבור מהיר, אימפולסיביות, שינויים במצב רוח, מעבר מהיר מנושא לנושא-אסוציאציה, לעיתים מצבי "התנתקות" כתוצאה מהצפה קוגניטיבית ועודף גירויים, ואם ל-ADHD אישיות מוחצנת... יראה באפיזודה מאנית... כשלמעשה הוא לא ! זה רק נראה ככה... ומה אתה יודע.... רבים מה-ADHD... הם שחקני קולנוע ותאטרון... המוחצנות יוצרת עניין במקום שיעמום. זה מדליק... חי.... וכיף.... ומה אתה יודע..... רבים מה-ADHD סובלים מהפרעה כפייתית.... OCD... זה הולך ביחד חתונה קתולית.... לסיכום: אינני טוען שאובחנת בשוגג. אינני מכיר אותך כלל. אז מה כן ?! שתדע שזה אפשרי... ואולי.... אתה נמנה עם האוכ' הזו ואבחנתך שגוייה. ראוי הדבר לבדיקה מעמיקה. המלצתי שתיגש להערכה פסיכיאטרית מחודשת באופן פרטי מומלץ כל מס' שנים. לך לבדיקת TOVA אך דע מראש שזה כיסוי תחת ולא מעיד על כלום. ותשקול לבצע אבחון פסיכו-דידקטי ללקויות למידה אצל פסיכולוג קליני או חינוכי טוב !!!!! והכל באופן פרטי.... זה עולה כסף אבל שווה כל אגורה ! אההה.... כמעט שכחתי.... דע שהדעות חלוקות ויש הטוענים ש-ADHD הולך עם BIPOLAR ויש שטוענים שלא והאבחנה או ADHD או BIPOLAR, לא שניהם יחד. עם כל הכבוד לד"ר איריס מנור שנחשבת לאחת הטובות באבחון קשב וריכוז, לדעת רבים היא לא יודעת לעבוד והשיטות אבחון שלה מטומטמות וחסרות הגיון ! אני באופן אישי מסכים איתם. באשר לריטלין... אל תדאג... תרגיש בטוח... רגוע.... וחופשי. התרופה מומלצת בחום ! היא מצויינת ופוקחת עיניים ! זהו... מקווה שהועלתי במשהו. רוב בריאות. בברכה, גלעד עו"ס

28/04/2007 | 19:49 | מאת:

למשה תודה לגלעד ואני מסכים שהפרעת קשב וריכוז חשובה ופעמים רבות לא מאובחנת ובמיוחד אצל בנות. עם זאת הייתי נזהר יותר בכתיבה ולא פוסל אנשים באופן כזה גורף. מחשבות טורדניות אינן גורמות לנזק והן פעמים רבות ביטוי של עליה ברמת החרדה, כך שכתבת שאתה עובר משבר ולכן יתכן שהחרדה עלתה וישנן מחשבות טורדניות. המחשבות הללו הן כנראה סימפטום של האבחנה הראשית ולאו דווקא בעיה כשלעצמה. כך גם חרדה וגם דיכאון עלולים להיות סימפטום וחלק של אבחנה אחרת ולאו דווקא האבחנה הראשית. שבוע טוב דר' גיורא הידש