מחלה שדומה למניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

26/04/2007 | 13:23 | מאת: דלית

אני זקוקה לעזרתכם. בני אובחן כחולה מניה דיפרסיה. האמת היא שהאבחון היה בסימן שאלה, והיום אחרי התקף המניה השני, עדיין לא ברורה האבחנה. אני קראתי כל מה שאפשר לדעת על מניה דיפרסיה כולל הרבה חומר מחו"ל , והגעתי למסקנה שאולי זו לא מניה דיפרסיה למרות התקפי המניה ואחריהם הדיפרסיה. שמעתי פעם על מחלה שנראית בדיוק כמו מניה דיפרסיה, אך ההבדל הוא שכל התקף מאני מוריד מיכולות התפקוד והקוגניציה בניגוד למניה דיפרסיה שבה אחרי ההתקף הכל חוזר לקדמותו. הענין הוא שאני לא יודעת את השם של ההפרעה. אנא באם מישהו יודע שיתן לי תשובה. תודה דלית

26/04/2007 | 21:27 | מאת: אמא רחוקה

לא כל כך מובן אבל אולי את מתכוונת ל bpd אל תמהרי לאבחן בעצמך וזה גם לא כל כל חשוב לדעתי העיקר שיהיה מטופל וירגיש טוב

26/04/2007 | 21:39 | מאת: מיכאל

הי דלית... המלצתי החמה אליך היא לא להתעסק באבחנות, אבל נראה לי שהכוונה שלך היא להפרעה סכיזואפקטיבית. בברכה מיכאל

26/04/2007 | 23:50 | מאת: דלית

אני חושבת שאתם טועים בקשר לאבחנות. ממה שלמדתי על הנושא בשנה האחרונה, יש מעט מאד פסיכיאטרים טובים שיודעים לאבחן ולהתאים כדורים. לכן אני חושבת שכל אחד צריך להיות מומחה במחלות של המקורבים לו, ולדעת מה שיותר זה תמיד יכול רק לעזור. התכתבתי גם עם אדם מארה"ב שאימו חלתה במניה דיפרסיה והוא באמת חקר את הנושא והקדיש לו את חייו וגם הוא אומר שמעט מאד רופאים יודעים מה שהם עושים, והכי חשוב שאתה עוזר לקרובים שלך ולאהובים שלך.והכי חשוב לחפש הרבה עד שמוצאים את הרופא הנכון.