גמילה מ SSRI

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/04/2007 | 23:33 | מאת: אלון לוין

שלום רב, אני בחור בן 33. נשוי עם ילד. זוגיות טובה. עובד בתחום הכספים ודי מצליח. בשנים האחרונות סובל מכאבי ראש עורפיים רבים מהצוואר שלא השתפרו לאחר פיזיותרפיה והרפיות. לפחות פעם בשבוע כאב ראש חזק שמאלץ אותי לשכב. לאור זאת החלו לי גם קצת חרדות נסיעה למרחק ולינה מחוץ לבית מחשש שיהיה לי כאב ראש וכאב משבית כשאני מחוץ לבית במקום לא נוח. בעקבות זאת ולאור שימוש בכ 5-6 אופטלגינים בשבוע כבר כמה שנים, המליץ לי נוירולוג לקחת ציפרלקס 10 מג. שיכול לסייע למניעת כאבי ראש צוואר וגם במקביל יסייע לחרדות שהתפתחו. לקחתי 3 חודשים ציפרלקס 10 מג ולא הרגשתי שום שיפור בכאבי ראש וגם לא בחרדות. הרופא אמר לי שכנראה הכדור לא משפיע עליי ושאפסיק בהדרגה. ירדתי ל 5 מג ואני כבר חודש על 5 מג. לאורך כל החודש מרגיש בחלק גדול מהימים תחושת עצבנות פנימית קשה ( אני בדרך כלל אדם מאוד רגוע וסבלני ), צמרמורות, חוסר רוגע ואפילו החרדות הרבה יותר גדולות מבעבר מלפני הכדור. אני רוצה להפסיק לגמרי את הכדור וחושש מה יהיה הלאה. כבר חודש על 5 מג והעצבנות והאי שקט הולכים ומחמירים. האם יכול להיות שהפסקת ציפרלקס תגרום לי מעתה להפוך לאדם עצבני ומאוד חרדתי? האם יש מקרים שאנשים שלקחו ציפרלקס ולא עזר להם בסופו של דבר הפסקתו תגרום להם להפוך לאנשים מאוד חרדתיים? מה לעשות לדעתך? אגב הרופא אמר שאעבור לקחת ליריקה - כדור למניעת כאב במקום הציפרלקס. אולי יהיה יותר אפקטיבי לכאב. אבל עכשיו אני "תקוע" עם בעיה של חרדות, עצבנות, צמרמורות וכו' שהציפרלקס גרם לי ועוד טרם הפסקתי אלא רק חודש ירדתי ל5. מה דעתך? תודה

26/04/2007 | 19:09 | מאת: דו?רו?ן

יתכן ואלו תופעות הלואי של הציפרלקס פשוט תפסיק לקחת את הכדור.

26/04/2007 | 19:51 | מאת: דור

שלום רב כאשר יש בעיה להפסיק ציפרלקס או סרוקסט אז ההמלצה לעבור לפרוזק למשך 2-3 שבועות ואז להפסיק. המעבר אמור לפתור את הבעיה שנוצרה. את הפרוזק אפשר להפסיק בבת אחת. בברכה

27/04/2007 | 10:28 | מאת:

לאלון אחרי כחודש איני חושב שמדובר על תופעות של הפסקת הציפרלקס, לכן לדעתי אפשר להפסיק את הציפרלקס כעת. לא קורה שהציפרלקס מגביר חרדות עקב השימוש בו, יתכן שישנה עליה בחרדות ובאי השקט ללא קשר לציפרלקס אלא שיש כאן צירוף מקרים בלבד. שבת שלום דר' גיורא הידש

28/04/2007 | 10:48 | מאת: מיכאל

לכבוד דר גיורא הידש ראשית תודות רבות לתרומתך באתר זה. רציתי לדעת פירוט מדוע אין לשתות אלכוהול\משקאות חריפים,ביחד עם תרופות פסיכיטריות,אם מבחינה פיזית או נפשית למה זה מזיק? ניסיון בפסיכיטריה, או מחקרים בנושא זה.