לדור או למנהל הפורום - נפילה חוזרת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/04/2007 | 19:51 | מאת: רן

שלום רב, האם אצל אדם שטופל בעבר בהצלחה בתרופות אנטי דיכאוניות והפסיק מוקדם מדי (על דעת עצמו ), תהיה בעיה גדולה יותר למצוא תרופה שתשפיע בהשוואה לאדם שלא טופל בעבר בתרופות כאלו ? האם ידועים לכם מקרים בהם טיפול תרופתי בפעם השנייה הועיל והוציא מדיכאון ? תשובתכם חשובה לי מאוד. תודה , רן.

26/04/2007 | 08:22 | מאת: דו?רו?ן

ברוב המקרים טיפול תרופתי יכול לעזור גם בפעם שניה גם אם לא אם אותו כדור אז עם כדור אחר, רצוי לא להפסיק ללא יעוץ מקצועי מחשש לחזרת הסימפטומים.

26/04/2007 | 12:27 | מאת: דור

שלום רב התרופות נגד דיכאון עוזרות ל-70% מאנשים שנוטלים אותם. המוח לא זוכר איזה תרופה נטלת בעבר. מכיוון שההצלחה של הטיפול התרופתי קשורה גם לגנטיקה בד"כ מעדיפים להתחיל עם תרופה שעזרה לך בעבר, או אם יש קרוב משפחה שגם היה חולה בדיכאון- לתת תרופה שעזרה לו. בברכה

27/04/2007 | 10:13 | מאת:

לרן תודה למשיבים ואכן אפשר לעזור גם בהתקף חוזר. שבת שלום דר' גיורא הידש