אמא שדואגת

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/04/2007 | 19:46 | מאת: ,תהילה

הבן שלי בן 22 ילד מאומץ, לפני כשלושה חודשים פתח את תיק האימוץ שלו. הסיפור לא היה קל, לקצר את הסיפור, אימו נפתרה ממחלה בכבד כשהוא היה בן 6 האם הייתה בת 35. הילד קיבל את זה מאוד קשה , הסיפור האמיתי לא התאימו לפנטזייה שלו לגבי הוריו הביולוגיים.בעקבות כל הסיפור הוא פגש את האחים והאחיות של אימו הביולוגית , משפחה גדולה 8 אחים ואחיות ולכל אחד ילדים וכו' . הילד מאוד מבולבל נרגש , לדעתי נמצא במשבר זהות, לא כל כך מבין מה היעוד שלו לשם מה הוא קיים בעולם הזה. לא פעם הוא אמר שהוא המשיח והוא בא לגאול את האנשים מיסורם, עובדה לדבריו כשאימצנו אותו קיבלנו מתנה וניגאלנו מייסורנו. אני מרגישה שהילד לא מאוזן, הוא גם עזב את העבודה כבר שבועיים ולא עושה מאום מלבד לדבר ןלברר דברים על יעודו ומעשיו בעולם הזה. לדעתי הוא חייב טיפול או לפחות שיחה עם איש מקצוע! איך אני מביאה אותו לתובנה הזאות? בנתיים חייו נהרסים אל מול עיני וידי כבולות. מצפה לעזרה והכוונה ומודה מראוש לכל תשובה שתהייה.

26/04/2007 | 08:01 | מאת: אמא רחוקה

לאמא ליבי איתךת וטוב שיש לו אמא שדואגת. לדעתי את צריכה פסיכיאטר בשבילו , אם הוא מתנגד יש להשתמש בתחבולות כדי להביא אותו, אני לנשל אמרתי קבעתי תור נסעתי איתה ובקשתי שתחכה בחוץ , אחרי שנכנסתי הרופאה יצאה אליה והזמינה אותה להשתתף, היא סרבה בהתחלה, אבל מבושה הסכימה ואחר כך בבית הסכימה לביקור נוסף. הבעיה שבמצב כזה הם לא מודעים לבעיה, וקשה לשכנע אותם, וחבל כי לפעמים זה נגמר באישפוז. בכל אופן שיחה עם בעל מקצוע תעזור לך להבין וללמוד את מצבו. תהיי ערה לכל שינוי . אני יודעת שאת תמצאי את הדרך לטיפול בשבילו

27/04/2007 | 10:08 | מאת:

לתהילה תודה לאמא רחוקה שעברה אירוע דומה וכיום המצב של בתה (בלי עין הרע) מצויין. לצערי הדברים שאת כותבת מדאיגים ולכן חשוב להגיע לאבחון וטיפול, למעשה כל דרך טובה, בנוסף למה שנכתב אפשר להעזר בחברים או בקרובי משפחה שיש להם השפעה עליו ומה שחשוב ביותר לחזור שוב ושוב ולא להתייאש, בסופו של דבר הוא יסכים. אפשרות נוספת היא להציע פסיכולוג, ישנם אנשים שמוכנים ללכת לפסיכולוג ולא לפסיכיאטר, הפסיכולוג עשוי להשפיע עליו להגיע לפסיכיאטר. שבת שלום דר' גיורא הידש