עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/04/2007 | 14:42 | מאת: יעל

שלום, אני בת 26, בריאה בדרך כלל.לפני כ 3 שנים, סבלתי מחרדות מאוד גדולות מנושא של התקפי לב, היות ואבי נפטר בגיל 47 באופן פתאומי מהתקף לב והיה אדם בריא לחלוטין. זה ערער אותי לגמרי והחלו לי כאבים פסיכוסומטיים, מסתבר, של לחצים בחזה, כאבים ביד שמאל, דפיקות לב, בחילה וכו'. עברו עלי שנים מהגיהנום, ביקרתי את כל הרופאים שיש, עשיתי את כל הבדיקות שאפשר לדמיין ותודה לאל, חוץ מצניחת מסתם קלה, הכל תקין. הופניתי לפסיכולוגית , לטיפול שיחתי, ולפסיכיאטרית, לטיפול תרופתי. לפני כשנה התחלתי לקחת כדורי הרגעה- "ויפקס" ( שרשמה לי פסיכיאטרית), וחייתי חיים נפלאים ונטולי מחלות/ כאבים/ חרדות. לפני כ 3 חודשים, הפסקתי את הכדורים בהחלטה משותפת עם הפסיכיאטרית. בתחילה היה בסדר ואז החלו שוב כל מיני סימפטומים ופחד.אני לא רוצה לקחת כדורים כל חיי, אבל אני לא מצליחה להיות שלווה ולחיות חיים איכותיים בלעדייהם. חזרו לי כאבים שונים ומשונים, ואני חיה בחרדה ובפחד מכך שיש לי בעייה בלב. אני גם פוחדת כי אני לא רוצה לסווג כל מיחוש שיש לי כחרדה ואז שיקרה לי חלילה משהו כי אני לא אטפל ואזניח כי חשבתי שזה חרדה, מצד שני אני לא רוצה שוב לעבור את כל הבדיקות האפשריות כל שני וחמישי. מה ניתן לעשות?? איך שוברים את המעגל הזה? איך יודעים אם הכאב הוא אמיתי או שהוא פסיכולוגי?? בבקשה תעזרו לי. התחתנתי לפני שנה ואני רוצה להיות מאושרת ורוצה ילדים , וככה זה ממש לא אפשרי. כבר אין לי כוח... אודה לעזרה.

25/04/2007 | 19:50 | מאת: דור

שלום רב הטיפול המומלץ להפרעות חרדה הוא טיפול קוגנטיבי-התנהגותי (CBT) http://health.walla.co.il/?w=/5017/1064052 רוב הפסיכולוגים והפסיכיאטרים בארץ לא מטפלים בגישה זאת אבל היא הוכחה במחקרים גדולים כשיטת טיפול שיעילותה לא פחות מתרופות. טיפול מסוג זה יכול לאפשר לך לסיים עם התרופות ועם החרדה. פני לאחד המומחים בשיטת טיפול זאת. בברכה

27/04/2007 | 09:58 | מאת:

ליעל תודה לדור ואני מצטרף לדבריו, יתכן שהפסקת את הטיפול התרופתי מוקדם מדי עבורך, גם אם צריך ליטול את הטיפול תקופה ארוכה יותר עדיין אין זה אומר שתצטרכי את הטיפול לכל החיים. אני חושב שעדיף ליטול תרופה ולהרגיש טוב מאשר לסבול כל הזמן מחרדות... שבת שלום דר' גיורא הידש