דאגות ותרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

25/04/2007 | 14:00 | מאת: ליאור

שלום, אני בן-אדם מוטרד ועצבני.. כזה הייתי מגיל צעיר וככל שאני מתבגר (עכשיו בן 22) ככה הדאגות מתחזקות... אפשר לקרוא לזה חרדה כללית.. אינני סובל מהתקפי חרדה אלא מחרדה אחת ומתמשכת. אני עכשיו בגמילה מהקלונקס שעליו במינון של 0.5-1.0 מ"ג ביום לא הרגשתי את החרדה אבל הוא הרדים אותי ועשה אותי אדיש וטיפש... החלטתי לרדת ממנו ועכשיו אני מרגיש באזור הלבלב מועקה כזאת... זו החרדה הזאתי שחזרה.. הלב דופק יותר חזק, הנשימה יותר קשה, אני תשוש רוב היום ואין לי אנרגיות לעשות יותר מדי דברים כיוון שהחרדה הקלה הזאתי מכבה אותם... היו תקופות שלקחתי SSRI שונים או SNRI כמו אפקסור וגם תרופות אחרות נגד חרדות כמו מירו או אנפרניל ועוד כמה שאני לא זוכר. הבעיה היא , שאו שהם מוסיפים לך אנרגיה ואז ביחד עם העצבנות וחוסר השקט שגם ככה יש אתה הופך לפצצת עצבנות רועד כל היום עם הרגליים וקשה לישון בלילה. ויש את אלו שפשוט ממסטלים אותך... ואתה ניהיה עייף ולא מרגיש יותר מדי בין השאר לא את החרדה... נראה היה שבמינון של 0.5 של הקלונקס הייתי בתקופה הכי יציבה פחות או יותר, אבל החלטתי שהגיע הזמן להיות יותר אני ופחות ישנוני ואדיש... הציק לי שאני קצת מסומם וקצת אדיש וטיפש כזה... וגם קראתי באינטרנט על מלא תופעות לוואי שממש לא מצאו חן בעיני לגבי הקלונקס ועכשיו בגמילה ממש ממש לא קל... אינני יודע אם יש פיתרון לחרדה שלי מלבד להתפשר על תופעות לוואי של או ישנוניות יתר או עצבניות יתר של תרופה כזו או אחרת... אהה ובשיחות הייתי 7 שנים בערך אצל מספר רב של פסיכולוגים וכולם בעצם אמרו לי שאינם רואים כיצד שיחות יכולות לפתור את החרדה הכללית הזאתי...

25/04/2007 | 19:43 | מאת: דור

שלום רב אז מה השאלה שלך? האם אובחנה אצלך הפרעה באישיות? קלונקס 0.5 מ"ג שקול לאסיוול 5 מ"ג. אסיוול קיים גם בכדורים של 2 מ"ג וזה יכול להיות פתרון ביניים לפני הפסקה מוחלטת. כלומר לעבור לאסיוול 2X2 ולרדת בקצב של 1 מ"ג כל שבועיים. בברכה

27/04/2007 | 09:56 | מאת:

לליאור תודה לדור, נראה שקשה להתאים לך תרופה ולעתים ישנם אנשים כאלו, במקרה זה הייתי בודק גם את הנושא של הפרעת קשב, לעתים ישנה הפרעת קשב ברקע. כמובן שעל סמך האינפורמציה החלקית שמסרת קשה לחשוב על התרופה אשר תוכל לעזור לך ללא תופעות לוואי. שבת שלום דר' גיורא הידש