דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/04/2007 | 20:29 | מאת: מיכל

שלום רב, אני (36) כבר כמה חודשים שממש אין לי חשק לעשות את מה שאני באמת רוצה. ..חלק מהיום אני פשוט לא עושה כלום פשוט יושבת ובוהה ולא מצליחה להזיז את עצמי לעשות כלום! אני גם התחלתי לאכול המון המון , שותה כדי לעלות את מצב הרוח .... בעצת חברתי הלכתי לפסיכיאטור , הוא אבחן דיכאון,, נתן לי טופומקס 200 מ"ג ליום,,, לא בדיוק הבנתי איך התרופה הזו אמורה להשפיעה על הדיכאון ...אני יודעת שהיא יכולה לעזור להתמכרויות שונות או להפרעות אכילה , אבל כיצד היא עוזרת לדיכאון ? אודה על תשובתך מיכל

25/04/2007 | 12:58 | מאת: דור

שלום רב באופן ישיר זו לא תרופה שההתווייה שלה היא עבור דכאון. אחת מהפעילויות של התרופה היא פעילות של איזון מצב הרוח, קרי תנודות שנעות בין מצב מאני למצב דכאוני. ברמה פרמקולוגית ידועות כיום מס' פעולות שהתרופה עושה, אף אחת לא ניקשרה עם הפעילות המאזנת מצבי רוח באופן מדוייק. התרופה גם מטפלת בכפיון (פירכוסים), כאבי ראש מסוג מיגרנה, התמכרויות, ירידה במישקל. בברכה

27/04/2007 | 09:32 | מאת:

למיכל תודה לדור ואכן אם האבחנה היא דיכאון אז לא ברור מדוע לא ניתנה לך תרופה מקבוצת נוגדי הדיכאון?? שבת שלום דר' גיורא הידש