מה עוד אפשר לעשות?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/04/2007 | 14:13 | מאת: אחת

אני מזה שנה וחצי מתחילה לקחת תרופות ומפסיקה ברגע שאני מעלה במישקל. בד"כ מדובר בפריזמה שעוזרת מאוד עד שהיא גורמת לי לעלות במישקל בפתאומיות (אחרי חודשיים). ואז אני מרעיבה את עצמי וזה לא עוזר לי לרדת במישקל (להפך אני ממשיכה לעלות). תוך שבוע אני מבינה שאני מייד חייבת לחזור לאכול כמו תמיד 1800 קלוריות לפני ששוב אתעלף כמו שקרה בעבר; אני מפסיקה מיידית לקחת את הכדורים, מתחילה לאכול כרגיל ויורדת למישקל הרגיל שלי תוך שבועיים הצרה היא שאז גם שתיים מתוך שלושת ההפרעות שלי חוזרות ואני מגיעה למצב שחייבים לגרור אותי לאישפוז וזה כבר הפעם הרביעית שהסיפור הזה קורה. אני מיואשת. כרגע התחלתי לקחת אפקסור וכל פעם שאני אמורה לקחת מתחיל הטקס של החרדות מההשמנה הצפויה (השמנה שאני לא יכולה לשלוט בה כי היא לא תלויה רק בעלייה בכמויות האוכל כמו עם רמרון) הרופאה והפסיכולוג באישפוז מותשים ממני ואני מותשת מעצמי. בא לי רק למות ולשים קץ לסבל הזה שאני גורמת לאחרים-

25/04/2007 | 12:35 | מאת: דו?רו?ן

לא כתבת לנו מה גילך מה המשקל/גובה שלך אבל לפי מה שאת כותבת את צריכה לפנות דחוף למרפאה להפרעות אכילה , יכולים לעזור לך הם מומחים לכך. מצ"ב קישור עם מרפאות בכל הארץ : http://www.solgar.co.il/aviv/tipul.html#telhshomer תהיהי חזקה ובריאה.

25/04/2007 | 14:26 | מאת: אחת

כן יש לי הפרעת אכילה כמו לרבים מאיתנו- הלא כן? ותמיד תהיה לי . אני מתחילה להשלים עם זה אבל אני חייה איתה בכבוד הפרעתה אכילה שלי לא מתבטאת כבר בתת מישקל וואי אכילה מסודרת (הייתה לי הפרעת אכילה קשה ביותר במשך שנים ואני לא רוצה ליהיות במקום הזה יותר בחיים) אני במישקל תקין BMI 19 ואוכלת מאוזן בדיוק בגלל הפרעת האכילה שיש לי איני יכולה להרשות לעצמי לקחת כדורים שיגרמו לי להתעסק באופן אובססיבי במה שאני מכניסה לפה כפי שקרה בכל התקופה שלקחתי פריזמה ולא שזה עזר כי השמנתי (מעבר למה שאמרתי שאני עכשיו) מצד שני אני כל כך סובלת ולא עושה כלום- ומכאן נבעה שאלתי מה עוד אפשר לעשות

25/04/2007 | 13:03 | מאת: דור

שלום רב אצל אנשים שמשמינים מאד מתרופות פסיכיאטריות ניתן להוסיף טופמקס. הטופמקס גורם לירידה במשקל, כמובן רק בזמן שלוקחים אותו. זה איננו תחליף לדיאטה או לפעילות גופנית. בברכה

27/04/2007 | 09:31 | מאת:

שלום, תודה למשיבים ואכן כדאי להתיעץ שוב עם הרופאים בקשר לתרופות, ישנן תרופות נוגדות דיכאון שאינן גורמות לעליה במשקל, תרופות הפועלות על הנוראדרנלין כדוגמת האדרונקס וגם הטופמקס עשוי לעזור. כמובן שיתכן שהאפקסור יפתור את הבעיה שלך ולא יגרום לתופעת הלוואי של עליה במשקל. שבת שלום דר' גיורא הידש