אישפוז כפוי - לכל מי שיכול לעזור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

24/04/2007 | 09:32 | מאת: אמא בודדה

ביתי בת 28 מאיימת עלי כל הזמן שהיא תתאבד, אני מאוד חוששת, האם באישפוז כפוי קושרים אותה כל הזמן למיטה, האם היא נמצאת בחדר לבד? אני חוששת לאשפז אותה באישפוז כפוי שמצבה שם ידרדר יותר תודה וחג שמח

24/04/2007 | 22:12 | מאת: מירי 2

שלום לך אמא לא סיפרת האם בתך בטיפול פסיכולוגי, האם היא מקבלת טיפול תרופתי? ואם עדיין לא הלכה לפסיכולוג או פסיכיטאר לאבחון וטיפול, מדוע לא לעשות זאת מיד? האם היא מתנגדת לנסיון טיפולי שכזה? האיומים הם קריאה לעזרה ומעידים על מצוקה גדולה. אם יש אפשרות לעזור בדרך שאינה כפויה- עשי זאת בהקדם. אני מקווה לטוב ומאחלת לך למצוא את הדרך להושיט יד לבתך. מירי

25/04/2007 | 13:11 | מאת: דור

שלום רב יש מרחק רב בין איומים לבין ביצוע המעשה בפועל. יש הרבה אנשים שמאיימים לשם מניפולציה או סחיטה רגשית וללא כוונה אמיתית לביצוע באופן מיידי. ייתכן שהיא במצוקה נפשית אמיתית אבל עצם האיום אינו מהווה עילה לאישפוז כפוי. בשביל אישפוז כפוי היא צריכה לסבול ממחלת נפש של ממש ובנוסף צריך להיות ברור שהיא מתכוונת באופן מיידי לבצע מעשה אובדני, כאשר הכוונה לביצוע נובעת מהמחלה. בברכה

27/04/2007 | 08:56 | מאת:

לאמא תודה למשיבים, הדבר הראשון החשוב שלא תהיי בודדה, כלומר עליך לשתף אדם נוסף בהתלבטויות בקשים שלך, זה יכול להיות בעלך, אח או אחות שלך, או הוריך ובטח חברה קרובה. גם את במצוקה וזקוקה לתמיכה ולשיתוף בקבלת ההחלטות שלך. אשפוז כפוי ניתן כאשר צריך למנוע אסון כמו מעשה אובדני, בודאי שלא קושרים כל הזמן ובתוך המחלקה האנשים חופשיים ויכולים להתנהג בטבעיות, רק כאשר ישנה התפרצות אלימה ללא שליטה אז עלולים להקשר. כמובן שחשוב קודם כל להגיע לפסיכיאטר לאבחון המצב של הבת ואולי להתחיל בטיפול בבית כדי לשפר את מצבה. שבת שלום דר' גיורא הידש