שיפור

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/04/2007 | 21:26 | מאת: אונה

האים יכול להיות שבחור הסובל מאוסידי וחסר ביטחון לאחר החתונה התמזל ובת זוגתו מתאימה וטיפוס חי ומפרגן ו האים יכול להיות שכל תחושותיו וחרדות והמצב שלפני הנישואים יבריא לחלוטין דרך אגד הבחורה לא יודעת על מצבו הקודם דרך הגב גם כרגע הוא לא עובד האים יכול להיות שהדרך שהיא מתנהגת יכול לשפר גם בכיון הנל או שבנושא הזה היא צריכה להיות יותר קשה דרך אגב הם בני 21 והם זוג דתי

25/04/2007 | 12:49 | מאת: דור

שלום רב זה נשמע מאד לא טוב ולא מעיד על שיפור. אמנם הבחור התחתן אך משתמע מדבריך שיש לו בעיה תפקודית משמעותית וספק אם היא תעלם בלי טיפול ושיקום הולמים. לדבריך, הבחור התחתן אבל הוא לא עובד. כיצד יפרנס את משפחתו? כמו כן, לדבריך, הוא מסתיר את מחלתו מבת זוגו. כיצד תוכל זוגיות כזאת להתקיים לאורך זמן? בברכה

27/04/2007 | 08:54 | מאת:

לאונה תודה לדור ואכן סודות והסתרות בחיי נישואין אינם מועילים ועלולים להעלות את החרדה. מצד שני בחורה שמפרגנת ומרגיעה ומורידה חרדה עשויה לשפר את מצבו של הבחור בכך שהוא רגוע יותר. אני מרגיש שבשאלתך מסתתרת שאלה אחרת. השאלה שעלולה להסתתר היא האם ה OCD יעבור ולכן לא כדאי לספר לאשתו. לדעתי התשובה היא שחשוב לספר ועדיף היה לספר לפני החתונה. שבת שלום דר' גיורא הידש