טופמקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/04/2007 | 20:23 | מאת: רותי

שלום רציתי לדעת האם ניתן לעשות שימוש בטופמקס להרזיה? אני בת 49+ 158ס"מ 103 ק"ג אינני מצליחה לרזות ללא עזרה והבנתי שטופמקס עובד על כפייתיות, אני חולת אסטמה ומטופלת במשאף "סרוטייד" 500מ"ג *1ביום אודה לתשובתכם האםמ תוכלו להציע לי פתרון כל שהו

24/04/2007 | 20:00 | מאת: דורון

הטופמקס יכולה לשמש להרזיה אבל בגלל שזו לא ההתויה של הכדור יש צורך בטפסים בכדי לקבל מקופת חולים אם בכלל וצריך ללכת לפסיכיאטר מומחה לקבלת המרשם, יתכן ומשלבים גם כדורים נוספים כגון פרוזק לטיפול .

25/04/2007 | 00:23 | מאת: דור

שלום רב טופמקס היא תרופה יעילה לטיפול במס' הפרעות נוירולוגיות, כמו אפילפסיה ומיגרנות. בפסיכיאטריה מתשמשים לעיתים בטופמקס בהפרעות אכילה או הפרעה דו קוטבית. אין אישור להשתמש בטופמקס כתחליף ל"סמי הרזיה", מה עוד שהרזיה באמצעות סמים או תרופות גורמת לנזקים ובטווח הארוך תישארי שמנה ואף יותר, כי לא תוכלי לקחת את התרופה כל החיים. הפתרון להשמנה זה אכילה נכונה בשילוב פעילות גופנית. בברכה

27/04/2007 | 08:50 | מאת:

לרותי תודה למשיבים ואכן ישנה בעיה בשימוש בטופמקס להרזיה. נכון שהתרופה עשויה לעזור בירידה במשקל, אולם כפי שצויין ישנם קשיים חלקם בירוקרטיים וחלקם מהותיים. דרך אגב, בניסיוני עם אנשים שנטלו טופמקס מהסיבות המומלצות לא ראיתי שהם כל כך ירדו במשקל...., אבל בודאי שאין זה מדגם מייצג. שבת שלום דר' גיורא הידש

08/06/2007 | 02:18 | מאת: דנה

אני לוקחת טופמקס שנה בגלל אכילה כפייתית . אני יכולה להפסיק את השימוש? אחרי 4 שנים של אכילה כפיתית אני כבר 9 חדשים יציבה עם 4 נפילות קטנות בחדשיים האחרונים. הפחתתי מינון על דעת עצמי ל50 מ'ג מ100 מג בשבועיים האחרונים. עד מתי אני צריכה להמשיך??