שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/04/2007 | 19:25 | מאת: אלון

גיורא שלום, בשנה האחרונה אינני מסוגל להתעורר בבוקר. אני קם מהמיטה רק כשאין ברירה, חצי שעה לפני שעליי לצאת מן הבית לעיסוקיי. שאלתי היא אם הדבר נובע מכך שאני נוטל כדורים (רספירדל - 1 מ"ג, כדור ובחודש האחרון חצי כדור וגם ציפרלקס 10 מ"ג, שני כדורים) או מדיכאון? התייעצתי עם חבר הטוען כי מדובר בדיכאון. כמו כן מילאתי שאלון באינטרנט באתר של ד"ר גידי רובינשטיין מפורום פסיכותרפיה ושם נמצא שאני סובל מדיכאון. הפסיכאטר שאצלו הייתי בטיפול (פגישה אחרונה לפני כחצי שנה) לא איבחן דיכאון אלא OCD ו - ADHD בדגש היפר אקטיבייות. מה דעתך? אינני מצליח להתעורר בשל הכדורים או בשל דיכאון? בתודה מראש, שבוע טוב.

25/04/2007 | 12:46 | מאת: דור

שלום רב אין ממש התאמה בין התרופות שאתה לוקח לבין האבחנות שרשמת. ריספרדל היא תרופה אנטיפסיכוטית לטיפול בסכיזופרניה או הפרעות פסיכוטיות אחרות. הריספרדל יכול לגרום לדיספוריה ולעייפות. כמו כן, אם היית במצב פסיכוטי זה יכול להיות חלק טבעי של המחלה. עליך להיבדק שוב ע"י פסיכיאטר לצורך התאמה מחודשת של הטיפול התרופתי. בברכה

27/04/2007 | 08:42 | מאת:

לאלון תודה לדור, באופן תיאורטי גם דיכאון וגם התרופות עלולות לגרום לעייפות וקושי לקום בבוקר, כך שלא ניתן לקבוע על פי המכתב שלך. יתכן שהחבר מרגיש שאתה בדיכאון ולכן הוא אמר את מה שאמר. כפי שדור כתב, הטיפול בהפרעת קשב או OCD אינו ברספרידל. שבת שלום דר' גיורא הידש