תרופות בהריון למצב חרדתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/04/2007 | 11:10 | מאת: לילי

שלום! אני רוצה להתיעץ לגבי תרופות פסיכיאטריות כמו רמרון או אפקסור וכו' או אפילו תרופות מסוג ובן או לוריבן וכו' אם ניתן לקחת במהלך הריון במצב שמרגישים חרדות שמשתלטות עלי ואנני מסוגלת לעזור לעצמי בלי תרופה. _(אני כ 5 שנים לאחר הריון מאד קשה שסבלתי מחרדות שגרמו לי לא לישון כלל במשך 5 שבועות עד שהתחלתי טיפול תרופתי כחודש לאחר הלידה באפקסור + בונדורמין כדורי שינה, והכל חזר להיות בסדר לאחר חדש מתחילת הטיפול וכמובן שהמשכתי לקחת עוד כ8 חודשים עד שהפסקתי לגמרי. ועכשיו לאחר 5 שנים אני מעונינת בהריון נוסף אבל חוששת שיחזור על עצמו שוב. ולכן אני מנסה לראות אם ומקרה ויחזור על עצמו שוב חלילה! אם ניתן כבר בהריון לקחת תרופה ולא לסבול כ"כ.)

25/04/2007 | 00:26 | מאת: דור

שלום רב באמצעות תרופות ניתן להפחית את רמת החרדה שלך אך צעד זה כרוך במקביל בעליה לסיכון מומים בעובר. אמנם רוב התרופות בטוחות גם בזמן ההריון אך עדיין רב הנסתר מהנגלה ובד"כ ממליצים לנשים בהריון לטפל בחרדה באמצעות שיחות ולא תרופות. אין תשובה מוחלטת. כדאי להתיעץ פנים אל פנים עם איש מקצוע ואח"כ לקבל החלטה. כדאי לשתף גם את בן זוגך בעניין הזה. בברכה

25/04/2007 | 10:26 | מאת: דו?רו?ן

מצ"ב קישור ליעוץ טרטולוגי שם תוכלי לברר בקשר לכדורים והריון : http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=36&catid=150&pageid=1117

27/04/2007 | 08:36 | מאת:

ללילי תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם, בהחלט כדאי לחשוב על טיפול פסיכולוגי שילווה אותך בהריון ורצוי טיפול קוגניטיבי התנהגותי, רוב התרופות שציינת בטוחות בהריון ואם חייבים אפשר ליטול תרופות בהריון, וחשוב להתעדכן קודם במכון הטרטולוגי בהדסה. שבת שלום דר' גיורא הידש