ריספרידל קונסטה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/04/2007 | 20:37 | מאת: אורנה

שלום לד"ר הירש, אני מטופלת בזיפרקסה 10 מ"ג ללא הטבה. הזיפרקסה גורמת לי לאי-שקט. הוצע לי לקחת ריספרידל קונסטה (זריקה). אשמח לדעת למה היא מיועדת ומהן תופעות הלוואי שלה? יש לי תחושות שהעולם מוזר ולשם כך אני נוטלת לוריוון. האם יש כדור אחר שאני יכולה לקחת כאשר יש לי תחושה שהעולם מוזר וקשה לי להתרכז במה שמתרחש סביבי. בתודה מראש, אורנה

23/04/2007 | 15:47 | מאת: דור

שלום רב ריספרדל קונסטה מיועדת לטיפול בסכיזופרניה ופסיכוזה אצל חולים שאינם מסוגלים לעמוד בנטילה של טבליות באופן יומיומי. אם אין לך בעיה לקחת טבליות- אין צורך להיכנס לטיפול של זריקות ארוכות טווח. במקרה של תגובה שלילית לזריקה את בבעיה כי ההשפעה של הזריקה נמשכת שבועיים לפחות ולא ניתן לנטרל אותה בזמן זה. לכן תמיד כדאי קודם לנסות ריספרדל בטבליות למשך מס' שבועות וגם כדי לקבוע את המינון שאת זקוקה לו. בברכה

24/04/2007 | 12:13 | מאת:

לאורנה תודה לדור ואכן מומלץ להתחיל עם כדורים ולבדוק את ההתאמה של הרספרידל ורק אחר כך לחשוב על הזריקה. באופן כללי עדיף ליטול את הזריקה כיוון שאז רמת הרספרידל קבועה בדם ולא צריך כל יום ליטול כדורים. בכל אופן אין הבדל עקרוני בין הרספרידל בכדורים לרספרידל קונסטה וגם תופעות הלוואי דומות. לא סביר שהזיפרקסה גרמה לאי שקט, בדרך כלל זו תרופה מרגיעה. הרספרידל מאותה הקבוצה ואפשר להחליף את שתי התרופות הללו זו בזו. אם הלוריוון פותר את הבעיה של החרדה והבלבול שתיארת אז לא הייתי ממליץ לחפש תחליפים. חג שמח דר' גיורא הידש

17/09/2007 | 05:56 | מאת: ברכה

זריקת ריספרידל קונסטה הצילה את חיי בני. כיום הוא מטופל בזריקה אחת לשבועיים ולפעמים אחת לשולשה שבועות במינון 25 שהוא הנמוך. הוא לומד באוניברסיטה. הוא בקשר עם כל החבר'ה שלו, יוצא מבלה. אפילו שב ליחידה במילואים. הקיצר, חי חיים רגילים לחלוטין. חבל שקופות החולים לא משתתפות בהוצאות כי זה נטל כבד. הוא לא היה מאושפז אף פעם וזה התירוץ שלהם לא להשתתף בהוצאות. כלומר, קופות החולים כנראה מעוניינות שלא נטפל בבן שלנו ואז מצבו יתדרדר ואז הוא יאושפז או אז הוא יכנס לוועדה לצורך השתתפות בהוצאות. הבנתם את האבסורד???