טרנקסל-וואבן- לוריבן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

22/04/2007 | 11:07 | מאת: נירב

שלום עקב התקפי p,a מדי פעם, בביקור התיעצות עם פסיכיאטר הוא נתן לי מרשם ל"טרנקסל" 5 מ"ג פעמיים ביום, ואמר שאין בזאת כל סיכון לאורך זמן. רופא המשפחה שעידכנתי אותו בנושא, המליץ לי בשעת התקף לקחת וואבן מתחת ללשון, (אכן עוזר) ולאחר תקופה החליף לי ל"לוריוון" 5 מ"ג. לגבי ה"טרנקסל" גם דעתו היתה שאין בכך סיכון לאורך זמן. שאלתי: מה ההבדלים בין התרופות השונות(אני יודע שהן מאותה משפחה) ומה דעתך לגבי המינונים. תודה

22/04/2007 | 14:23 | מאת: דור

שלום רב ואבן וטרנקסל נחשבים כהכי פחות ממכרים והם גם הכי חלשים, יחסית לכל תרופות ההרגעה הבנזודיאזפיניות האחרות. ההבדל הוא בזמן מחצית החיים- טרנקסל משפיע ל-24 שעות ומתאים לנטילה פעם ביום, לעומת ואבן שמשפיע ל-8 שעות ודורש נטילה 3 פעמים ביום. המינונים לא גבוהים אבל ישנם אנשים רבים שמפתחים תלות גם במינונים נמוכים (יש מלא הודעות בפורום בנושא זה). בברכה

24/04/2007 | 11:56 | מאת:

לנירב תודה לדור ודבריו מדוייקים. יחד עם זאת אני בדעה שכל תרופה משפיע קצת אחרת על כל אדם, כך שגם הניסיון שלך עם התרופות והכרתך את עצמך ואת התרופה חשובים ביותר ואת צריכה להחליט בסופו של דבר מה מתאים לך. אין סיכון בנטילת תרופות מקבוצת הבנזודיאזפינים לטווח ארוך פרט לסיכון של ההתמכרות. יחד עם זאת במידה והבעיה נמשכת וממושכת יש לשקול תרופות מקבוצת נוגדי הדיכאון והחרדה. חג שמח דר' גיורא הידש