שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

20/04/2007 | 23:02 | מאת: נעה

יש לי חברה שמאיימת לפגוע בעצמה ורוצה להגיע לטיפול במיון.היא לא רוצה שהדבר יוודע להוריה כי היחסים בינהם קצת מרורכבים והם גרים רחוק.חברתי בת 24,האם יש הכרח משפטי או חוקי ליצור קשר עם הוריה בעת קבלת טיפול?

21/04/2007 | 02:10 | מאת: דור

שלום רב אם אין לה אפוטרופוס הרי שאסור לרופאים לדבר עם אף גורם שאיננו רפואי ללא רשותה וזה כולל את ההורים שלה. בשביל שהרופאים יהיו רשאים לדבר עם ההורים היא צריכה לחתום על טופס ויתור סודיות רפואית, למטרה זאת. בברכה

24/04/2007 | 11:24 | מאת:

לנעה תודה לדור ואכן אפשר להגיע למיון בביטחון. מצד שני האם אין זה חשוב שיהיה אדם נוסף (הורים או חברים) שידעו את המצב וימנעו טעות? חג שמח דר' גיורא הידש