שילוב זריקת רספרידל וכדור זיפרקסיה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/04/2007 | 20:54 | מאת: טל

אימי סובלת מסכיזופרניה ומסרבת לקחת טיפול. מצבה פסיכוטי לחלוטין, לא רוצה לגשת לאישפוז למרות החומרה במצבה.ואנחנו חסרי אונים. בהתיעצות שלי עם פסיכיאטר הומלץ על העלת מנון ריספרידל קונסטהמ 37 מ"ל ל 50 מ"ל ועל מנת לתמוך בטיפול לתת גם זיפרקסיה בכדור.את ההמלצה קיבלתי בע"פ ולא בכתב. האם זה אפשרי? כמה זמן צריך לחכות בין נטילת הזריקה ללקיחת הכדור? האם ניתן לשלב את הזריקה הנ"ל יחד עם כדור סמפ? פסיכיאטר אחר שאיתו התיעצנו,אמר שמינון של 50 מ"ל הוא מוגזם,ונתן לה כדור סמפ במקום,וכמובן שהמצב הדרדר ביותר. איך אפשר לעזור לה ? תודה מראש,וסליחה על מספר רב של שאלות.

20/04/2007 | 11:43 | מאת: דור

שלום רב כדור סמאפ משפיע לשבוע שלם ולכן עכשיו לא ניתן לעשות הרבה בקשר אליו. אפשר לתת זריקה של הלידול דקנואט עד 450 מ"ג. הזריקה משפיעה ל-4 שבועות. אפשרת אחרת- כמו שאמרו לכם- לתת זריקה של ריספרדל קונסטה- אבל כאן המינונים הם רק עד 50 מ"ג לזריקה (פחות מהלידול) וגם משפיעה רק לשבועיים. זיפרקסה בכדורים יכול להינתן עד שהזריקה מתחילה להשפיע או כתוספת. כל הנ"ל עם פיקוח של פסיכיאטר. יש פסיכיאטרים שעושים ביקורי בית (באופן פרטי בלבד). בברכה

20/04/2007 | 23:45 | מאת:

לטל אכן המצב לא פשוט כיוון שאמך לא מגיבה לטיפולים וגם מסרבת לקחת את הטיפול בעצמה ולכן יש צורך בתרופות עם משך פעולה ארוך כמו הזריקות והסמאפ. כיוון שהיא לא מגיבה לטיפולים מקובלים הרופא המליץ על שילובים ודברים לא כל כך מקובלים, אמנם אין הרבה חומר מחקרי על השילובים אבל איני חושב שעלול להגרם נזק ממה שהומלץ וכתבת. אין בעיה ליטול ביחד את הרספרידל יחד עם הזיפרקסה. אני מקווה שאמך תגיב לטיפול ואז גם תהיה מוכנה ליטול את הטיפול התרופתי שמומלץ ולשתף פעולה, אז אפשר יהיה לרדת במינונים ולהסתפק בתרופה אחת בלבד. שבת שלום דר' גיורא הידש