דיכאון עמיד - מופנה לכולם...עזרה!!!

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/04/2007 | 11:43 | מאת: רועי

שלום, אני כבר 6 שנים נמצא בדיכאון המלווה בחרדות קשות. טיפול בחשמל קצת סייע אך המצב עדיין קשה. מה זה דיכאון עמיד? אני לא יכול לחיות ככה יותר, בא לי למות.אין מזור למחלה שלי. אני אובד עצות והרופא שלי תמיד מנסה עוד ועוד שילובים ואפשרויות אך כלום. האם יש למה לקוות או שאני מקרה אבוד? משום מה נראה לי שאני היחיד בעולם הזה ששום טיפול לא עוזר לו.......איך אני עובר את היום?ואת מחר?אני לא מסוגל יותר,רוצה למות!!

18/04/2007 | 14:43 | מאת: דור

שלום רב צריך לדעת איזה תרופות לקחת, איזה מינונים וכמה זמן כל תרופה. לא נראה לי שזה אפשרי במסגרת הפורום. פנה לאחד הפסיכיאטרים המובילים בארץ לחוות דעת שניה. כמו כן, בבי"ח שלוותה בהוד השרון יש מרפאה לדיכאון עמיד. תנסה ליצור איתם קשר. בברכה

18/04/2007 | 15:00 | מאת: סתם אישה

אני לא במקום עצה מקצועית, כמובן. סתם גולשת כאן לפעמים ולפעמים מפנה שאלות. התגובה שלי כמו שאמרתי איננה מקצועית רק שהמצוקה שלך נגעה לי ללב. בן כמה אתה? מה אתה עושה בחיים? מצבך המשפחתי? אולי אוכל בעזרת האל להגיד כמה מלים נבונות עד שתגיע עצה מקצועית מד"ר הידש. בינתיים, השתדל פשוט לקבל את עצמך ולא להלחם בעצמך גם אם אתה לא אוהב את איך שאתה מרגיש. הרבה יותר קל כך מאשר להלחם בזה. כמו להכניס את הראש מתחת למערבולת עד שיוצאים ממנה. אם מנסים להלחם בה-טובעים. אז, רועיקו, אני כאן אם תצטרך.

18/04/2007 | 16:41 | מאת: מירי 2

רועי יקר, אני מניחה שטיפול תרופתי ניסית, בטרם פנית לנזעי חשמל, תוכל לספר מה קיבלת, מה עזר מה לא? לגבי הדיכאון העמיד- גם דיכאון עמיד יכול לעבור, אין זה דיכאון נצחי! השם שלו עלול להחריף את הדיכאון עצמו, אז כמה שתוכל- הזז את השם הלא מדוייק הזה הצידה. האדם הינו בריאה מורכבת, רב הסוד על הנגלה. אני מאמינה ויודעת שיש באדם כוחות נפש שאינו מודע להם. גם בך יש. וגם בך יש תקווה, בתוכך מצוי גם רועי המבריא, הבריא. לעיתים אנחנו כלכך רגילים לדפוס מסויים עד שמאד קשה לשנותו, אך לא בלתי אפשרי! כח החיות והרצון שלנו יכולים להיות מרפאים יותר מכל כדור. גם אני סובלת מדיכאונות שבאים והולכים כך שאני יודעת על מה אתה מדבר. האם אתה הולך לטיפול נפשי? תמיכה כלשהי? האם אתה עובד? ממליצה לך מאד להעזר בכל מה שעשוי לעזור, טיפול תרופתי, פסיכותארפיה קבוצת תמיכה. והמלצה מאד מאד חמה לי אליך- עם כל הקושי- פעילות גופנית אירובית 4-5 פעמים בשבוע אם אפשר מחוץ לבית, ואם אפשר יוגה או התעמלות בנוסף ישפרו את הרגשתך בכל המישורים. לי זה מאד עוזר. תרגיש טוב, מירי

20/04/2007 | 09:15 | מאת: רועי

תודה רבה לכם על התמיכה. נורא משמח אותי לדעת שיש אנשים שמבינים אותי. אני ניסיתי כמעט את כל סוגי הכדורים, פשוט אני לא אפרט כי הרשימה תהיה ארוכה נורא. אני מקוה לטוב,למרות שקשה לי להאמין שיהיה טוב. רמת היאוש שלי היא נורא גבוהה.זה כמו דיבוק, לא רוצה לעזוב אותי!!! אומרים שדיכאון חולף, אני עברתי את זה פעם אחת עם שילוב קשה ועמוס בתופעות לוואי וזה היה כ"כ קשה שהפסקתי ומאז החלה התדרדרות והמצב נהיה לא טוב בכלל. אני אשמח לתקשר איתכן באמצעות מייל או מה שנוח לכן.אולי זה יעזור לי להבין דברים טוב יותר. תודה רבה מראש,רועי.

20/04/2007 | 23:18 | מאת:

לרועי תודה למשיבים ואני מצטרף לדבריהם ולעידוד שבת שלום דר' גיורא הידש