אחי סובל מסכיזופרניה ומבקש לשוב לעבודה במפעל הברזל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/04/2007 | 10:28 | מאת: אח של

שלום לך דוקטור אחי סובל מזה כ4 שנים ממחלת סכיזופרניה ולאחרונה ביקש ממני שאעזור לא לחזור למקום עבודתו במפעל הוא נכה 100% בביטוח לאומי וגם בקרן הפנסיה מבטחים. השאלה האם ניתן להשיב אותו לעבודה ? אני הסברתי לא שהמחלה היא כרונית ועליו ליטול תרופות לכל חייו ולפעמים עם התקפים כמו שלא לא ברור לי מי יאשר לא את חזרתו לעבודה אשמח אם תכתוב לי את דעתך לגבי חולי סכיזופרניה שאוכל להסביר לא גם את העיניין. חג עצמאות שמח

20/04/2007 | 23:11 | מאת:

שלום, ישנם חולי סכיזופרניה רבים העובדים כרגיל או בעבודה מוגנת, עבודה היא ערך חשוב ביותר וחשובה גם להבראה ממחלת הסכיזופרניה. לכן, לא הייתי פוסל את הרצון לעבודה והשאלה היא האם במצב הנוכחי אחיך מסוגל לעבוד? כמובן שיתכן שמדובר בשלבים של חזרה לעבודה, יתכן שיהיה צורך בעבודה מוגנת ורק בשלב האחרון חזרה לעבודה מלאה. אבל העבודה חשובה מאוד לשם ההבראה וצריך לבדוק את היכולת של כל אחד לגבי סוג העבודה. שבת שלום דר' גיורא הידש