נטילת סרוקסט ולוריואן וקשיים באורגזמה - אני בן 60

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/04/2007 | 08:25 | מאת: פ

לאחר חודשים של נטילת לוריואן החלטתי בעצת רופא המשפחה להתחיל משבוע שעבר בנטילת סרוקסט 20 מג 1 ביום. הרופא אמר לי לקחת בשבועיים הראשונים גם 2 לוריואן 1 מג כל יום. החשק המיני לא פחת אך אינני מצליח להגיע לאורגזמה-שמעולם לא קרה לי. אנא עזרתכם הדחופה, האם זה יעבור עם התרגלות הגוף לסרוקסט והפסקת הלוריואן בתום השבועיים שציינתי קודם? תודה רבה מראש. פ

18/04/2007 | 12:46 | מאת: דו?רו?ן

שפיכה מעוקבת זו תופעת לואי של הסרוקסט , יתכן והיא תפחת עם הזמן , תופעות הלואי קורות יותר כ 4שעות מנטילת הכדור כך שאם אתה מקיים יחסים בלילה רצוי לקחת את הכדור בבוקר וכך תפחת תופעת הלואי , במידה ולא חולף תוך כמה שבועות תתיעץ עם הרופא ותשקול להחליף כדור .

18/04/2007 | 14:57 | מאת: דור

שלום רב כל התרופות מסוג SSRI כולל סרוקסט (ולמעשה במיוחד סרוקסט) גורמים לכך. תוכל להתרגל לתופעה במשך הזמן, גם אם היא לא תפחת, או להחליף לתרופה שלא גורמת לכך, כמו טרזודיל או רמרון. בד"כ מדובר בתופעה קבועה אבל הפיכה- כלומר נמשכת לכל אורך הטיפול אך המצב חוזר לקדמותו כאשר מפסיקים עם התרופה. ללא קשר, שים לב שהלוריוון היא תרופה ממכרת ולא מומלץ להרבות בה. בברכה

19/04/2007 | 20:04 | מאת: תומר

עקרונית כל התרופות ממשפחת הSSRI גורמים לכך אבל בסרוקסט ההשפעה הזאת יותר מובהקת. תרופה שפחות גורמת לכך ודומה לסרוקסט היא פבוקסיל. במשך הזמן התופעה נוטה להחלש אך לא להעלם.

20/04/2007 | 07:52 | מאת: פ

לדר' הידש ---אנא בבקשה תעשה לי סדר בכל התשובות הללו וכן כמה זמן כדאי להמתין מתחילת הטיפול שהחל רק לפני שבוע עד שאגיע למסקנה עם הרופא שכדאי לקחת כדור אחר בגלל העיכוב באורגזמה המעיק עלי מאוד? תודה רבה מראש וחג עמצאות שמח. פ.

20/04/2007 | 11:58 | מאת: דור

שלום רב לדעתי לחכות לפחות 6-8 שבועות. זמן זה הכרחי גם כדי לראות אם התרופה עוזרת לך וגם כדי לראות אם תופעת הלוואי נחלשת. אם אחרי זמן זה תחליט שאתה רוצה להחליף אז כדאי לנסות אפקסור=ויפאקס שיש לו השפעה נגד חרדה בדומה לסרוקסט אבל פחות פגיעה במין. פבוקסיל בד"כ לא מומלץ לאנשים בגיל שלך. אמנם הוא פחות פוגע במין אבל יש לו הרבה תופעות לוואי ואינטראקציות שליליות עם תרופות וחומרים שונים. בברכת בריאות וחג עצמאות שמח