ירדה כרונית? פוסט טראומה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

18/04/2007 | 07:00 | מאת: נועה

אני לא יודעת מדוע, אבל כל הזמן אני מחפשת סימוכין ותשובות בפסיכיאטריה. הבעיה שלי שעברתי משבר חריף (פסיכוזה) לפני שנתיים וחצי ומאז, אני מתעוררת בכל בוקר בחרדה ואף בהמשך היום. קראתי כאן אצלך, שעלול להיוצר חרדה כרונית לכל החיים מהסיפור הזה. אני דואגת שאסבול מכך לכל החיים או שלחילופין אני סובלת מהפרעה של פוסט טראומה ממושכת אף היא אולי לכל החייים. אני מתעוררת בבוקר לרגע בתחושה של שלווה וברגע לאחריו המחשבות אוטומטיות מופיעות אצלי, כאילו אני מנסה להקדים את מה שאיננו כבר. התקופה ההיא היתה קשה במיוחד, החוסר אונים שהרגשתי וחוסר השליטה הפחיד אותי. האם אחרי שנתיים וחצי זה כבר נחשב לכרוני, לכל החיים?

19/04/2007 | 09:04 | מאת: דו?רו?ן

הכי טוב זה לא לנסות לאבחן את עצמיך וללכת לטיפול מקצועי אצל פסיכיאטר לאבחון וקבלת טיפול (לא משנה הסיבה לחרדה צריך לטפל בה ולשפר את איכות החיים) כדאי גם לשלב טיפול פסיכולוגי =פסיכוטרפיה .

19/04/2007 | 15:40 | מאת: תמימי

נועה הדברים שלי מזכירים לי שיר שהתעורר לי פתאום, ואני אצטט אותו. לדעתי זה של אריק אינשטיין שוב לא שקט שוב פרוע ובועט מן גיל כזה כל אחד עובר את זה קח עכשיו ספר טוב שם אולי תדע על מה לחשוב אז אולי תפסיק עם העולם לריב אז אולי, תרגיש הרבה יותר יציב... לכולנו משברים. השמות שנותנים להם יכולים להיות מלכודות של חשיבה שלילית. במקרה שלך בטוח שאבחנת עצמך יוצרת את עיקר הבעייה. לו היינו יכולים לנרמל חלק מהסבל שלנו, ולא להאמין לפרוגנוזות כאמת מדעית, היינו הרבה הרבה יותר בריאים נפשית ופיזית... תחזיקי מעמד תמי.