להוסיף כדור שינה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/04/2007 | 23:56 | מאת: ירון

שלום, אמי בת 57 התחילה ליטול תרופות מסוג מלודיל, פרפנאן,קלונקס. קשה לה לישון בלילה האם יש אפשרות להוסיף כדור שינה . לתשובתך אודה, ירון.

18/04/2007 | 14:51 | מאת: דור

שלום רב ממה אמא שלך סובלת? מה האבחנה? אפשר להוסיף הרבה דברים אבל קוקטיילים מרובי תרופות לא מומלצים בד"כ. כדי לחסוך תוספת של תרופה נוספת לשינה- ניתן להחליף את המלודיל בתרופה דומה אחרת יותר מרדימה (למשל רמרון או בונסרין), או להחליף את הפרפנן בתרופה דומה אחרת יותר מרדימה (למשל נוזינן או אנטומין). גם הקלונקס בשימוש קבוע וממושך לא מומלץ ורצוי לחשוב על הפסקתו (בהדרגתיות). בברכה

19/04/2007 | 01:14 | מאת: י.ח

ד"ר שלום רב, קודם כל תודה רבה על התשובה. אמי קבלה התקף חרדה ודיכאון עם חולשה ועצבים קשים בגוף מלפני חודשיים וחצי. כיום אמי מאושפזת אשפוז מלא בגהה 5 ימים (פעם ראשונה בחיים). ברשותך רציתי לשאול שתי שאלות: 1) תופעות לוואי בנטילת הכדורים. 2) גורם הסביבתי בתהליך הריפוי. אמי נטלה "סרוקסט" במשך תקופה של 3 שנים עד לפני חצי שנה. מ"סרוקסט" עברה לשימוש ב"זאנקס" במינון של 0.5 מ"ל 4 פעמים ביום במשך חצי שנה רצופה עד לתאריך 15/04/07. יחד עם זאת נטלה תרופה נוספת לשינה "זודום" כדור 1 מעל שנה. הכדורים עשו לה טוב עד שקיבלה את הדיכאון והחרדות.פנינו לד"ר וויזר מ"מ מחלקת תל השומר (באופן פרטי) ונתן לה "ציפראלקס"-חצי כדור במשך חודש עם השתדלות לעליה לכדור אחד. הכדור לא עזר לה במשך החודש ואז ד"ר וויזר רצה להחליף את הכדור ל"אפקסור". אמי שלא יכלה יותר לעמוד בסבל שעבר עליה (בתקופת הציפראלקס שלא עזר לה) אז פנינו לגהה. שם החליפו לה את כל הכדורים ל-מלודיל 12.5 מ"ל פעמיים ביום (התחילה אתמול בערב כלומר עד עכשיו עברו יומיים). "פרפנאן" 8 מ"ל 1 בבוקר 1 בערב. "קלונקס" 2 מ"ל מחולק ל-4 כדורים ביום. מיום ראשון יום האשפוז עד להיום יום רביעי אין הטבה במצבה ואף חמור יותר, מעבר לכך בלילות לא יושנת בכלל. עפ"י דעת הרופאים תופעות הלוואי ואי ההטבה וההקלה שאין לה, נובע משימוש ב"זאנקס" וה"זודום" בעבר. עפ"י טענתם התופעות החמורות שהיא שרויה בו מיום האשפוז עד עכשיו נובע מגמילה על שתי התרופות (ה"זאנקס" וה"זודום") ולא מהתרופות החדשות כנ"ל. האם זה נכון ש-4 ימים של אשפוז וסבל מתמשך נובע מגמילה או לחילופין נובע מהכדורים החדשים. מהו מידת ההשפעה על תהליך הריפוי, כאשר החולה נמצא בסביבה ואווירה גרועה ביותר עם חולים בדרגה חמורה במחלקה פתוחה בבית חולים גהה. לתשובתך אודה, תודה מראש, י.ח