אלקסיתימיה...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/04/2007 | 17:43 | מאת: אני

שלום וברכה. אני מקווה שאני שואלת את השאלה בפורום הנכון, פשוט לא ידעתי כ"כ איזה פורום הכי מתאים. רציתי לדעת מספר דברים, אם אפשר, או אפילו להפנות אותי לספרים בנושא, פשוט ממה שחיפשתי באינטרנט, לא מצאתי הרבה. ובכן - 1. מהי בדיוק אלקסיתימיה? 2. איך מזהים אדם שיש לו אלקסיתימיה? 3. האם אלקסיתימיה ניתנת לטיפול וכיצד? והאם בכלל אפשר לשנות אותה? 4. האם ישנה בעיה לאדם הסובל מאלקסיתימיה לתפקד בחיים זוגיים בפרט, ועם משפחה בכלל? 5. האם רק בנים סובלים מאלקסיתימיה או גם בנות? כל מידע נוסף, יתקבל בברכה. וכפי שציינתי קודם - גם אם לא תוכל לענות לי, אשמח אם תפנה אותי לספרות בנושא. תודה רבה רבה. אני.

18/04/2007 | 23:30 | מאת:

שלום, מדובר במונח קצת ישן לכן גם קשה למצוא חומר, מדובר בביטוי מועט של הרגש או תחושה רגשית מועטה ויכולת מועטה לביטוי של רגש. כמובן שהדבר תלוי בחומרה של הבעיה, ישנם אנשים עם חומרה קלה וישנם עם חומרה קשה לכן התשובה לרוב שאלותיך אינה חד משמעית ועדיף לשאול על אדם מסויים ובעיותיו. זו אינה אבחנה, אלא סימפטום-תופעהולכן כדאי לבקש מהרופא המטפל/מאבחן אבחנה מדוייקת יותר. לצערי גם אני יכול רק לחפש ברשת ובספרים ואין לי מקורות מהמוכן.. כל טוב דר' גיורא הידש

09/09/2007 | 12:51 | מאת: כרמית ועינת

היי, רציתי לדעת אם יש לך מקורות מידע שתוכל להפנות אותנו אליהם בנוגע לאלקסיתימיה... תודה