השמנה מרסיטל

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/04/2007 | 12:31 | מאת: אור

שלום אני נוטלת רסיטל לOCD יותר משנה ועליתי במינון מ20 ל40 מ"ג. מאז תחילת נטילת התרופה השמנתי 8 קילו. אני עושה פעילות ספורטיבית ומנסה ללאכול תזונה נכונה אך אינני מצליחה להוריד במשקל. שאלתי היא: האם כל עוד אני נוטלת את התרופה לא אצליח לרדת במשקל? כלומר האם יש טעם בכלל להתאמץ להיכנס למשטר דיאטה או שעצם לקיחת הכדור תשמר אותי במשקל הגבוה? אשמח לתשובה אור

17/04/2007 | 13:57 | מאת: דור

שלום רב אפשר לרדת במשקל אבל את נדרשת לפעילות גופנית יותר אינטנסיבית ויותר מאומצת וגם לדיאטה יותר דרסטית לעומת מישהו שלא לוקח תרופות. כלומר בהחלט אפשר לרדת במשקל אם תתאמצי יותר בנושא. בברכה

18/04/2007 | 23:22 | מאת:

לאור תודה לדור, כיוון שהרסיטל גורמת גם לירידה בקצב המטבוליזם לעתים קשה לרדת במשקל, אבל בהחלט כדאי לשמור על דיאטה ולהקפיד על פעילות גופנית כדי שלא תעלי יותר... אם הבעיה חמורה אז כדאי לשקול את החלפת התרופה עם הרופא המטפל. כל טוב דר' גיורא הידש