טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/04/2007 | 23:23 | מאת: שני

שלום לך , כתבתי לך לפני זמן מה לגבי תלישת שיער האם היא יכולה להיות קשורה לפלוטין. אזכיר אני בת 27 ומטופלת בפלוטין 80 מ"ג עקב דיכאון והפרעת אכילה ,בחודש שעבר התחלתי לתלוש שערות בלי סיבה מהראש. פניתי לפסיכאטרית והיא אמרה שעלי להוסיף עוד טיפול תרופתי -היא נתנה לי את השם של התופעה -טריכומניה משהו כזה תלישת שיער בעיברית ואני אמורה לחזור אליה עם תוצאות בירור לגבי כדור שאסכים לקחת. היא המליצה על כדור אנטי פסיכוטי בשם הלידול במינון נמוך -אולם ,מאחר שאנימפחדת מהשמנה ,אז אני ישר בודקת את תופעות הלואי וראיתי שהכדור הזה גורם להשמנה כמו כל שאר הכדורים האנטי פסיכוטייים אבל אפשר גם מהמשפחה של הפלוטין . אני מחפשת כדור שמטפל בדחף הזה לתלישת שיער ושידוע שאינו גורם להשמנה -אפילו במינון מאד מאד נמוך -כלומר כדור שכתוב עליו בתווית שתופעת הלוואי שלו אינה גורמת לעליה במשקל. אני אמורה לחזור אליה ביום ראשון הבא ,אשמח אם תוכל להמליץ לי על טיפול תרופתי . שאני יכולה לבקש ממנה לנסות .

17/04/2007 | 13:53 | מאת: דור

שלום רב איזה מינון של הלידול? השמנה איננה תופעת לוואי נפוצה של תרופה זאת ובוודאי לא במינונים נמוכים. התרופה יכולה לגרום לתופעות לוואי אקסטראפירמידליות ולדיספוריה. נראה לי שזה יותר משמעותי מהנושא של עליה במשקל. ישנם חולים שדווקא יורדים במשקל תחת טיפול בהלידול. הסיבות לכך מגוונות. באופן כללי מדובר בתרופה שחוסמת דופמין ולכן היא עלולה לגרום לעליה במשקל. אם יש לך שאלות נוספות נא לציין מינונים שכן תופעות לוואי תלויות גם במינון ולא רק בשם של התרופה. בברכה

18/04/2007 | 23:10 | מאת: שני

במינון נמוך מאד ,אבל אני עדיין מחפשת תרופה לא אנטיפסיכוטית אלא משהו מהמשפחה של פלוטין ושאם אוסיף אותה תעזור בדחף של תלישת שערות . אפילו תרופה שלא בסל... שני

18/04/2007 | 23:16 | מאת:

לשני תודה לדור ואכן ההלידול אינה תרופה שצריך לחשוש מעליה במשקל בגללה, התרופה היחידה ממשפחה זו שאינה גורמת לעליה במשקל היא הגאודון. כך שהגאודון עשויה להיות תחליף להלידול. כל טוב דר' גיורא הידש