ניבולי פה -עזרה פסיכיאטרית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

16/04/2007 | 15:48 | מאת: רונית

שלום רב אני נשואה +2 ילדים אני נמצאת אצל יעוץ זוגי 8 חודשים רק ביגלל ניבולי פה של בעלי אפשר לומר שאני עוברת התעללות מילולית ומצבי הנפשי לא כל כך טוב ביגללו אצל היועצת אני לא רואה שיפור עדין בעלי זורק מילים אלי לא יפות שאנחנו רבים או שהוא מעביר ביקורת כלפי טענות והשמצות מה עושים האם פסיכולוג קליני כן יעזור או פסיכיאטר יעזור מי מהם ? יש לציין שבבית ההורים של בעלי גם אבא שלו מנבל את הפה זה בא מהבית אני נשואה כבר 20 שנה הגעתי למצבים שאני ניכנסת לדיכאון ממנו אני נוטלת כדורים ציפרלקס 10 מיליגרם והכול ממנו התחלתי לסבול יש ימים שיש לי יאוש ריקנות ונימאס לי ממנו אבל המצב הכלכלי לא מאפשר לי לקום וללכת ברצוני לשקם את חיי הנישואין שבעלי ישתנה מה אני אמורה לעשות למי לפנות ? איזה טיפול בעלי צריך לעשות ? אבקש את יעוץ שלך והאם ניתן לשנות שיפסיק לקלל ? תודה

17/04/2007 | 17:13 | מאת: דור

שלום רב נראה שעשית את המקסימום בשביל להציל את הקשר עם בעלך אבל זה לא הולך. אני מבין מדבריך שאת כבר נמצאת בטיפול פסיכולוגי, פסיכיאטרי ואפילו זוגי. לדבריך בעלך מתעלל בך שנים רבות ואת הבלגת ובכך למעשה עודדת אותו להמשיך ואף להחריף את ההתעללות שלו בך. אני בספק אם זה ישתנה בקרוב ולכן כדאי להסיק את המסקנות, לבצע פרידה או גירושין ובהקדם. בברכה

18/04/2007 | 23:02 | מאת:

לרונית אין ספק שניבולי פה הם ביטוי של תוקפנות, השאלה המרכזית היא עד כמה בעלך מודע להתנהגותו והאם הוא רוצה לשנות את התנהגותו? אם הוא רוצה להשתנות אז המצב הרבה יותר טוב ואולי הוא רוצה לפנות לטיפול אישי בשבילו? כל טוב דר' גיורא הידש