האם מישהו נוטל מעכבי MAO (נרדיל, פרנאט)?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/04/2007 | 21:30 | מאת: תמיר

אני חושב להתחיל באחת מתרופות אלה, מאחר שכל האחרות כבר לא פועלות. הייתי מעוניין לשמוע איך מייבאים ארצה את הכדורים,האם הם יעילים ומה תופעות הלוואי. תודה רבה תמיר

16/04/2007 | 11:30 | מאת: דור

שלום רב מדובר בשלושה תרופות עיקריות: Marplan, Nardil, Parnate את הנרדיל אפשר להשיג גם דרך קופת חולים. את הפרנט והמרפלן אני חושב שרק באופן פרטי. בכל מקרה צריך מרשם רופא וטופס 29 ג' שבעזרתו הרוקח מבצע יבוא אישי מחו"ל. התרופות בהחלט יעילות לדיכאון (בעיקר דיכאון אטיפי) או חרדה חברתית. יש שורה ארוכה של תופעות לוואי כאשר החמורה ביניהם זה עליה חדה בלחץ הדם. לכן יש צורך בדיאטה מיוחדת וגם הרבה אינטראקציות עם תרופות אחרות. הטיפול חייב להיות מנוהל ע"י פסיכיאטר שמכיר את התרופות האלה ויודע איך לטפל בעזרתן. לא כל הפסיכיאטרים בארץ בקיאים בכך. בברכה

18/04/2007 | 22:59 | מאת:

לתמיר תודה לדור ואני מצטרף לדבריו, כדאי לשקול האם לפני תרופות ה MAO לעשות ניסיון עם דפרקסן או מובמיד או אדרונקס. כל טוב דר' גיורא הידש