סוג של נתק

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/04/2007 | 17:03 | מאת: סיון

היי ד"ר לפני כשנתיים עברתי סוג של דכאון, חרדה היסטרית ואינטנסיבית וייתכן גם פסיכוזה. העניין שהרופא לא מבין מה אני מנסה להסביר לו, אולי תוכל לעזור לי עם העגה המקצועית כדי שאוכל לפנות אליו ולעלות את העניין לעיל. מאז אני במאין נתק, אין בעיה עם בוחן המציאות- הוא תקין לחלוטין. אך אני מרגישה זרה לעצמי, כאילו אני אינני בפנים, סוג של דכאון. אני מקבלת 40 מ"ג ציפרלקס עם הקלה מסויימת. לא אובחנתי כסובלת ממחלת הסכיזופרניה, על אף שהיתה שם פסיכוזה, אימה ובהלה גדולה. אני מתלבטת בין פוסט פסיכוזה לבין סוג של חרדה ופוסט טראומה. אשמח לשמוע את דעתך בנושא על אף שזהו אינו המקום לאבחנות, אך אודה לך על השערות מסויימות. תודה מקרב לב סיון

18/04/2007 | 01:25 | מאת:

לסיוון אולי כדאי שהרופא שטיפול בך לפני כשנתיים יאבחן את מצבך גם היום? הוא בודאי מצוי טוב יותר בפרטים ויודע להשוות בין המצבים. לא הייתי ממהר לאבחן על סמך מכתב ברשת ואיני מוצא טעם להעלות אפשרויות נוספות. בכל אופן אם לא מגיעים לאבחנה אפשר להעזר גם במבחן פסיכודיאגנוסטי של פסיכולוג קליני טוב. כל טוב דר' גיורא הידש