סבא שלי התחיל לסבול מהזיות קשות.....כנסו דחוף.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/04/2007 | 16:35 | מאת: אורן

סבא שלי בן 70 בריא מאוד בדרך כלל..... חוץ מבעיות ברכיים, לפני שבועיים התחילו לו הזיות ,כלומר מדמיין דברים ואנשים שאינם .... הזמנו רופא משפחה שאמר שזה כתוצאה מהתייבשות, עברו כבר שבועיים ואין שינוי במצבו , הוא לא נוטל תרופות כלשהם בכלל. אין לנו מושג מה לעשות ולמי לפנות. האם עלינו "לזרום" איתו או להתעקש איתו שאלו הזיות בלבד..... בבקשה תעזרו לי ולמשפחתי. תודה רבה.

16/04/2007 | 11:40 | מאת: דור

שלום רב יש המון בדיקות שצריך לעשות לפני שפונים לפסיכיאטר, אם בכלל. רוב הסיכויים שמדובר בדליריום (Delirium). כדאי למצוא פנימאי בכיר או רופא משפחה טוב, שמכיר את הנושא, שיבצע את כל הבדיקות הנחוצות ויטפל בגורם לבעיה. אצל זקנים דליריום הוא מצב מסכן חיים ולכן חשוב לטפל בדחיפות. באופן זמני, אפשר לתת הלידול כטיפול סימפטומטי נגד ההזיות. בברכה

18/04/2007 | 01:23 | מאת:

לאורן תודה לדור ואכן קודם כל צריך לשלול בעיה גופנית. בינתיים לא להתווכח איתו כיוון שהוויכוח יהיה עקר, צריך לא להסכים אתו אבל להשאר בהבנה שלא מסכימים. ויכוחים עקרים רק יגבירו את המתח ואת הבילבול. כל טוב דר' גיורא הידש