בהמשך להחלפת פריזמה בתרופה אחרת בגין השמנה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/04/2007 | 15:56 | מאת: מישהי

ראשית תודה לדור ודר הידש על התשובות האינפורמטיביות דיברתי עם הרופאה באישפוז (בעקבות תשובתכם) וביקשתי לברר אפשרות החלפה לתרופה ממישפחה אחרת (טוב, לא בדיוק ביקשתי. הצבתי בפניה עובדה - שאני לא מוכנה לעלות יותר במישקל ולכן מפסיקה לקחת את הפריזמה. לא הייתי בסדר. אני יודעת. אבל, חרדת ההשמנה גברה על נימוסי.) לשימחתי, היא אמרה שתעביר אותי לתרופה ממישפחת ה- snri - האם אפקסור, זו שדר הידש הזכיר נמנית בין התרופות הנ"ל? ומה לגבי המישפחה אליה שייכת רמרון (שלא גרמה לי בעבר בכלל להשמין על אף שידוע לי שהיא גורמת להרבה כן להשמין. הפסקתי אותה כי לא עזרה לענין הטורדנות ולמעשה גם לא לדיכאון הנילווה)- האם יש עוד תרופות במישפחה זו כי הרופאה הזכירה את המישפחה הנ"ל כאופצייה נוספת? תודה לכם כל כך

15/04/2007 | 20:25 | מאת: דור

שלום רב בקבוצת ה-SNRI נמנים אפקסור,איקסל וסימבלטה. רמרון עובדת במנגנון אחר שייחודי רק לה. איקסל וסימבלטה לא נמצאים בסל התרופות של קופ"ח כללית אך הן גורמות לעליה במשקל פחות מאפקסור. אפקסור תרופה חזקה נגד דיכאון ויש איתה נסיון רב. עם איקסל וסימבלטה הניסיון יותר מצומצם. בברכה

18/04/2007 | 00:56 | מאת:

למשהי תודה לדור ואת מוכיחה שלסטטיסטיקה אין שום משמעות אישית. כלומר רמרון עלולה לגרום לעליה במשקל ואצלך דווקא לא. פריזמה ידועה כעושה זאת מעט ואצלך דווקא כן. כך שכל דבר הוא גם מאוד אינדיווידואלי. אפשר לחשוב גם על אדרונקס וגם על דפקסן כאפשרויות כל טוב דר' גיורא הידש