מתח ספורט ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/04/2007 | 15:38 | מאת: ליאור

שלום אני סובל מתופעות מטרידות ומציקות מאוד אחרי שאני עושה ספורט - התופעות נמשכות עד שאני מפסיק לעשות את הספורט ונח מספר ימים. התופעות כוללות עייפות וחולשה קיצוניות, עצבנות, דפיקות לב חזקות, נשימה מאומצת, אדישות חוסר ריכוז ושריפה בעיניים... עשיתי המון בדיקות פיזיות קונבנציונאליות כמו בדיקות דם, שתן, נוירולוגיות, במאמץ, הורמונים,לב,וירוסים ועוד ולא נמצא שום ממצא שיכול להסביר את התופעה. במישור הנפשי אני כל בן-אדם מאוד מתוח ולכן חשבתי שאולי המתח הרב שבמילא גורם לי לעייפות ותשישות מביא את הגוף שלי למצב חלש בו הוא אינו יכול להתמודד עם פעילות פיזית בצורה מוצלחת ולכן הספורט+המתח גורמים לסוג של קריסה. רציתי לדעת האם הדבר נשמע הגיוני מבחינה פסיכיאטרית , האם זו תופעה מוכרת, ומה דעתכם בעניין? מה עלי לעשות?

16/04/2007 | 13:23 | מאת: דו?רו?ן

בדרך כלל פעילות גופנית מרגיעה , נסה אולי פעילות גופנית פחות מאמצת ומתונה כגון הליכה , שחיה ,יוגה וכו'.

16/04/2007 | 17:52 | מאת: ליאור

ברור לי שעשיית ספורט מרגיעה. הבעייה שלי היא מה שקורה אחרי הספורט... אז הגוף שלי קורס... וניסיתי כבר פעילויות מתונות... זה לא עזר... השאלה האם מתח יכול להכניס את הגוף למצב שבו פעילות גופנית תגרום לעייפות וחולשה חזקה, אדישות , חוסר ריכוז, דפיקות לב חזקות ונשימה מאומצת... ואם כן אז מה אפשר לעשות נגד זה?