דיכאון. כן או לא

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/04/2007 | 13:31 | מאת: סימי

ד,ר הידש שלום. אני בת 43 ובשלוש שנים האחרונות אני נמצאת לעיתים קרובות במצבי לחץ ומתח איומים. בתדירות של כפעמיים בחודש לפרק זמן של 5-6 ימים בכל פעם, אני במתח איום, אני תוקפנית לסביבה, מאבדת את שמחת החיים,מרגישה לחץ גדול, חרדה לגבי ילדיי, לעיתים דפיקות לב מואצות,רואת את חצי הכוס הריקה. האים אלה תסמינים של דיכאון? ואם כן מה עלי לעשות. אני צורכת אומגה 3 ,האם זה עשוי לעזור??? אודה לתשובתך.

16/04/2007 | 09:35 | מאת: דו?רו?ן

אני הייתי הולך לרופא משפחה לבדיקות כלליות קודם וגם מספר לרופא מה קורה לך , אומגה 3 יכול לעזור מעט אבל צריך מינון גבוהה של 3-6 קפסולות ביום, ספורט גם יכול לעזור מאד (הליכה שחיה וכו' של 45 דקות 4 פעמים בשבוע ) וכמובן שאם הרופא ימצא לנכון כדורים יכולים לעזור גם.

16/04/2007 | 15:14 | מאת: דור

שלום רב אומגה 3 עוזר רק ליצרן. זה איננו נחשב לטיפול יעיל לשום בעיה ספציפית. לגבי השאלה אם את צריכה טיפול פסיכיאטרי הרי שאי אפשר לענות מבלי לבדוק אותך לפני כן. לכי להיבדק אצל פסיכיאטר. אם יש לך בעל וילדים אז הם גם סובלים. בברכה

18/04/2007 | 00:47 | מאת:

לסימי תודה למשיבים, אכן השלב הראשון הוא אבחון מקיף, גם מהבחינה הגופנית וגם הנפשית. אומגה שלוש עשוי לעזור למצבים של מתח ודיכאון אולם הדעות עליו חלוקות. צריך לאבחן האם יש גורם חיצוני למתח-עבודה, משפחה, בן זוג או שישנה סיבה רגשית פנימית. כל טוב דר' גיורא הידש