טיפול ב"הצפה"

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/04/2007 | 12:46 | מאת: אילנה

שלום ד"ר הידש, בעלי נפגע טרור ומוגדר במצב פוסט טראומה מזה כ-5 שנים. הוא מטופל בכדורים ע"י פסיכיאטר בבי"ח בצפון הארץ וכן ע"י שיחות וקבוצות תמיכה בבי"ח חולים אחר. לאחרונה הוצע לבעלי, ע"י פסיכיאטר מבית החולים, לעבור טיפול שנקרא "הצפה". ממה שהבנו באופן כללי מדובר בטיפול קשה שיכולות להיות לו השלכות לא פשוטות. בעלי מאוד חושש מהטיפול הזה שאמור להתחיל בימים הקרובים. רצינו לדעת האם אתה מכיר את הטיפול הנ"ל ומה דעתך עליו? מה הם הקריטריונים שדרושים מאדם שניגש לטיפול כזה (כוונתי באיזה מצב רגשי או נפשי הוא אמור לגשת לטיפול כזה?) האם זהו טיפול מומלץ למצבי פוסט טראומה? וכל מידע רלוונטי שתוכל לתת לנו. הרבה תודה, אילנה

16/04/2007 | 15:45 | מאת: דור

מדובר בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי אשר נמצא יעיל לטיפול בהלומי קרב. מטרת הטיפול להביא אותו למצב שבו לא יזדקק לכדורים כל החיים. בהחלט שווה לנסות ולראות איך זה משפיע עליו.

18/04/2007 | 00:42 | מאת:

לאילנה תודה לדור. טיפול בהצפה מיועד בעיקר למצבים של פוביה או הימנעות ממקומות או מצבים מסויימים. בטיפול חושפים את האדם למה שהוא פוחד ממנו במינונים גבוהים עד אשר הוא נוכח שאין ממה לפחד ובחיים הוא מסוגל להתמודד עם דברים שבעבר הוא לא יכול היה להתמודד אתם. כמובן שבהתחלה הפחד עלול להיות גדול מאוד ולכן הטפול הוא די קשה למטופל. מסיבה זו אני אישית לא משתמש בטיפול זה. הטיפול מתאים לאנשים עם מוטיבציה גבוהה להתגבר על הפחד וכוחות חזקים שעשויים להתגבר על החרדות בשעת החשיפה. כל טוב דר' גיורא הידש

18/04/2007 | 00:44 | מאת:

לאילנה תודה לדור. טיפול בהצפה מיועד בעיקר למצבים של פוביה או הימנעות ממקומות או מצבים מסויימים. בטיפול חושפים את האדם למה שהוא פוחד ממנו במינונים גבוהים עד אשר הוא נוכח שאין ממה לפחד ובחיים הוא מסוגל להתמודד עם דברים שבעבר הוא לא יכול היה להתמודד אתם. כמובן שבהתחלה הפחד עלול להיות גדול מאוד ולכן הטפול הוא די קשה למטופל. מסיבה זו אני אישית לא משתמש בטיפול זה. הטיפול מתאים לאנשים עם מוטיבציה גבוהה להתגבר על הפחד וכוחות חזקים שעשויים להתגבר על החרדות בשעת החשיפה. כל טוב דר' גיורא הידש