חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/04/2007 | 11:35 | מאת: גלית בל

שלום אני שותה ציפרלקס כדור 1 ליום כבר שנה הים המצב הרבה יותר טוב אני סבלתי מחרדות שמלובות בבכי בחוסר תיאבון בעצבות ובריקנות במשך כל היום .היום אני בסדר אבל יש עליות וירידות זאת אומרת שיש כמה ימים ליפעמים שהמצב חוזר תחושת בילבול וזה עובר . השאלה שלי אם זה נורמלי ץועוד שאלה זה יעבור לגמרי שאני גם לא יצתרך לקחת ציפרלקס ביכלל תודה גלית

16/04/2007 | 13:40 | מאת: דו?רו?ן

בקשר ל"נפילות " שיש לך מידי פעם שווה לבדוק עם הרופא המטפל להעלות מינון בעוד חצי כדור , יתכן מצב שבו לאחר תקופת זמן שתרגישי טוב תשקלי להפסיק את הכדורים בהתיעצות עם הרופא המטפל, יש מקרים שבהם גם לאחר הפסקת הכדורים החרדות לא חוזרות , אבל יכול להיות שגם החרדות יחזרו עם הפסקת הטיפול התרופתי לכן חשוב להפסיק רק בהוראת הרופא. כמובן שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור גם .

16/04/2007 | 15:22 | מאת: דור

שלום רב הפרעות חרדה הן בד"כ כרוניות. התרופות לא מרפאות חרדה אלא רק נותנות הקלה סימפטומטית. המינון נקבע עפ"י עוצמת וחומרת הסימפטומים. ניתן להכפיל מינון אבל יותר חשוב- מומלץ לשלב CBT במקביל לתרופות ואז לא תהיי תלויה בהם כל החיים. CBT יכול לתת לך כלים להתמודדות בלי תרופות. מצ"ב מאמר בנושא. http://health.walla.co.il/?w=/5017/1064052 בברכה

18/04/2007 | 00:33 | מאת:

לגלית תודה למשיבים, לשאלתך אין תשובה חד משמעית כיוון שהציפרלקס עזר לך אבל לא במידה מספקת. לכן אפשר לשקול את העליה במינון או החלפת התרופה או להוסיף כדור אחר. לצערי אין תשובה חד משמעית וצריך לבדוק מה הכי נכון בשבילך. כל טוב דר' גיורא הידש

18/04/2007 | 00:33 | מאת:

לגלית תודה למשיבים, לשאלתך אין תשובה חד משמעית כיוון שהציפרלקס עזר לך אבל לא במידה מספקת. לכן אפשר לשקול את העליה במינון או החלפת התרופה או להוסיף כדור אחר. לצערי אין תשובה חד משמעית וצריך לבדוק מה הכי נכון בשבילך. כל טוב דר' גיורא הידש