מבקשת ייעוץ

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/04/2007 | 22:10 | מאת: בחורה

לקוראים שלום, נטלתי פריזמה במשך כ 3 חודשים. בחודשיים הראשונים אכן התיאבון ירד ולא הייתה עלייה במישקל (או ירידה). אחרי חודשיים חזר התיאבון ולצערי עליתי הרבה במישקל על אף שהקפדתי לא להעלות את מספר הקלוריות היומי! (עם התיאבון התמודדתי ע"י אכילה של סלטים ענקיים ומרקים). הרופאההעלתה אפשרות של החלפה לפרוזק- האם יש סבירות שלא תהיה עלייה במישקל עם תרופה זו ? כי הרי התרופות הן יחסית זהות (רק יוצרו ע"י יצרנים שונות) מה לגבי אפקסור- האם היא גורמת להשמנה? והאם כמו עם פרוזק ההשמנה יכולה לנבוע מהאטה מטבולית? אני די מיואשת - כי ללא תרופות ברור לי סוף כל סוף שאיני יכולה להסתדר. אבל איני יכולה להרשות לעצמי עלייה במישקל אני כרגע מאושפזת בגלל החרפה קשה במצבי תודה רבה למשיבים

14/04/2007 | 14:31 | מאת: דור

שלום רב אכן נשמע שאת במצב קשה וזקוקה לטיפול אינטנסיבי. כדאי להשמע להוראות הרופאים ולקחת את הטיפול המומלץ עפ"י קריטריונים רפואיים. בד"כ פרוזק לא גורם לעליה במשקל. מה שבטוח שלאפקסור יש הרבה יותר תופעות לוואי מפרוזק. בברכה

14/04/2007 | 20:04 | מאת: בחורה

תודה לך דור אבל אם עליתי במישקל מפריזמה אז למה שלא יקרה כך מפרוזק? ברור שבסופו של דבר אעשה את מה שיאמר לי ע"י הרופאים אך אני כל כך מפחדת להמשיך להשמין הכדור ניתן לי בגין טורדנות כפייתית קשה- ואכן עזר אך נוצרה בעייה חדשה- בעיית מישקל אז מה עשיתי בלקיחת הכדור? החלפתי בעיה בבעיה

15/04/2007 | 00:58 | מאת: דור

שלום רב אם פריזמה גרם לך לעליה במשקל אז סביר מאד שגם פרוזק יגרום לכך. למעשה אין טעם להחליף ביניהם מסיבה זאת. מה שאפשר לעשות זה להוסיף טופמקס, שהיא תרופה שמתתמשים בה בעיקר בנוירולוגיה אבל גם בפסיכיאטריה. התרופה גורמת לירידה במשקל. או להחליף את הפריזמה בלוסטרל (אפשרות שניה). בברכה