פרפנאן?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/04/2007 | 09:58 | מאת: אלכסנדרה

לד"ר שלום במשך 3 חודשים אחרונים אני מקבלת כדורי פרפנאן -8 מ"ג כפול 3 פעמים ביום. אני עליתי מאז במשקל כ-5 ק"ג. אני מרגישה שאני משמינה למרות שאני בדיאטה של כ-900 קלוריות ליום. השאלה שלי היא האם אני צודקת שאכן הכדורים האלו גורמים לי להשמנה? (אני מקבלת גם איטומין ומודיקט בזריקה) האם אתה יכול להתייחס גם ליתר התרופות בקשר להשמנה? תודה לך אלכסנדרה

13/04/2007 | 13:01 | מאת: דור

שלום רב כן, את צודקת. עליה במשקל היא תופעה נפוצה תחת טיפול אנטיפסיכוטי, כולל פרפנן. תבררי עם הפסיכיאטר שלך אם ניתן לוותר על הפרפנן ולהסתפק בשתי התרופות האחרות שאת לוקחת שגם הן אנטיפסיכוטיות. האיטומין גורם לכך הרבה פחות. בברכה

15/04/2007 | 01:24 | מאת:

לאלכסנדרה תודה לדור, כל התרופות שציינת עלולות לגרום לעליה בתיאבון ועליה במשקל (התרופות עצמן אינן גורמות לעליה במשקל), כך שחשוב לשמור על דיאטה ופעילות גופנית. בכל אופן את מקבלת שלוש תרופות לאותה המטרה, אולי אפשר להסתפק בפחות סוגים? תתיעצי עם הרופא המטפל. שבוע טוב דר' גיורא הידש