הפסקת סרוקסט

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/04/2007 | 21:30 | מאת: אביעד

הנני משתמש בקלונקס 0.5 מ"ג בליילה מזה כחצי שנה ברציפות ובנוסף משתמש בסרוקסט 20 מ"ג מחולק פעמיים ביום. בהמלצת פסיכיאטר ועקב תופעות לוואי הומלץ לי להפסיק בהדרגה סרוקסט כך שכל שבועיים להפחית 1/4 כדור (5 מ"ג) עד להפסקה כללית . לאחר ההפסקה להשאר עם קלונקס בלבד ובעת הצורך להעלות מינון עד 1 מ"ג. לאחר מכן יבחרו תרופה חדשה שעשויה להתאים לי. עד כה השתמשתי במגוון רחב של תרופות ממשפ' ה SSRI וממשפ' SNRI וגם ממשפחות נוספות כגון: בונסרין, סורבון, מודאל, רמוטיב (היפריקום). לדעת הרופא נותרו מס' תרופות אפשריות כמו : מירו, טרזידול, פרוזאק מה דעתך?

12/04/2007 | 11:54 | מאת: דור

שלום רב בנוגע לתרופות הדברים שנאמרו לך נכונים. למרות שניתן לציין תרופות חלופיות נוספות. האם הרופא המליץ לך על CBT? כיום CBT מאד מומלץ לסובלים מחרדה, לא פחות מתרופות. http://health.walla.co.il/?w=/5017/1064052 בברכה

15/04/2007 | 00:03 | מאת: אביעד

1. מה נכון לגבי התרופות שיטת הגמילה מסרוקסט נכונה? האם ניתן לרדת מ 20 מ"ג ל 10 מ"ג למשך שבועיים ולאחר מכן לרדת ל 5 מ"ג לשבועייםולהפסיק? הכדור גורם לי לכאבי שרירים חזקים וכאבי ראש וחוסר איזון שלדעת רופאים לא נגרם מהקלונקס. 2. היכן בחיפה ניתן לקבל טיפול CBT? האם צריך המלצת פסיכיאטר?

15/04/2007 | 00:27 | מאת:

לאביעד תודה לדור, כמובן שצריך לבדוק באופן מסודר כל תרופה האם היא עזרה ולו במעט וכמה זמן נטלתה אותה. באופן עקרוני הירידה במינון הסרוקסט נכונה למרות שאם ישנן תופעות לוואי אפשר לעשות זאת לאט יותר. שבוע טוב דר' גיורא הידש