אוסטאופורוזיס ודיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

11/04/2007 | 15:49 | מאת: מיטל

לרופא שלום רב, רציתי להתייעץ אתך בנושא מאמר שקראתי באתר שמקשר בין אוסטאופורוזיס לדיכאון, ואומר שתרופות נגד דיכאון יכולות לסייע לטפל באוסטאופורוזיס. המאמר הפתיע אותי משום שאני סובלת מאוסטאופורוזיס חמור, אך אינני סובלת מדיכאון כלל ומעולם לא סבלתי מדיכאון. אם כך, האם תרופות נגד דיכאון יעזרו לי? כיצד? האם ייתכן שאדם סובל מדיכאון ללא ידיעתו? או שלא זהו המצב, ותרופות נגד דיכאון יעזרו בטיפול באוסטאופורוזיס רק לאנשים שסובלים משתי הבעיות גם יחד? תודה רבה, מיטל

12/04/2007 | 22:45 | מאת:

למיטל מה שאת כותבת מעניין אבל אני טרם ראיתי את המאמר שאת מתייחסת אליו. בודאי שאני רוצה לקרוא אותו אם יש לך את הקישור. כל טוב דר' גיורא הידש

12/04/2007 | 23:39 | מאת: מירי 2

שלום ד"ר, קראתי גם אני את המאמר לפני זמן לא רב הנה הקישור http://health.walla.co.il/?w=/5044/1065180 בברכה, מירי 2

13/04/2007 | 15:01 | מאת: מיטל

הנה הקישור למאמר אליו התכוונתי. (מירי 2, תודה רבה! :-) התכוונתי במקרה למאמר דומה, אבל אחר.) http://www.doctors.co.il/xID-5169,xCT-138,m-Doctors,a-Article.html אעריך זאת מאוד אם תוכל לחוות דיעה. האם ייתכן שאדם סובל מדיכאון ללא ידיעתו והדבר גורם לאוסטאופורוזיס, וטיפול תרופתי יעזור בכל מקרה? או שלא בכך מדובר, אלא רק באנשים הסובלים מדיכאון ומאוסטאופורוזיס גם יחד? תודה! מיטל